Ga naar hoofdinhoud

Gouden Noot voor innovatieve verpakking


De inschrijvingen voor alweer de 29e editie van verpakkingswedstrijd ‘De Gouden Noot’ zijn deze maand van start gegaan. Hiermee wil het Nederlands Verpakkingscentrum (NVC)  het ‘holistisch’ innoveren stimuleren in verpakte producten en verpakkingen. Inschrijven kan nog tot 1 mei 2018 of totdat de 40e inzending is bereikt. 

De Gouden Noot is een competitieve verpakkingswedstrijd. De wedstrijd kent geen deelcategorieën, zoals bijvoorbeeld de materiaalsoort, de communicatiefunctie of het type verpakte product. Integendeel, alle inzendingen worden integraal beoordeeld op hun over-all innovativiteit. De Gouden Noot dankt zijn naam aan de unieke trofee met daarin de massief gouden walnoot, als teken van een duurzame, effectieve en innovatieve verpakking. Het winnen van de wedstrijd brengt de winnaar internationale marktbekendheid en geeft de onderneming erkenning voor het werk dat voor het creëren van de innovatie is verzet.

Werkwijze
De jurering vindt plaats in twee rondes. In de eerste ronde worden uit de maximaal 40 inzendingen tien finalisten geselecteerd. In de finale wordt bepaald welke inzending de Gouden, de Zilveren en de Bronzen Noot wint. De inzenders worden in deze ronde in staat gesteld hun inzendingen te presenteren tegenover de jury. De winnaar wordt bekendgemaakt tijdens de feestelijke prijsuitreiking op donderdag 22 november 2018. Alle winnaars en finalisten worden gedurende twee jaar door het NVC gepromoot, vanaf het moment dat de finaleplaats behaald is. Zo zullen de finalisten en winnaars te zien zijn op de internationale verpakkingsbeurs All4Pack 2018 in Parijs.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven