Goodman ontwikkelt ruim 140.000 m2 logistiek vastgoed rond Amsterdam en Utrecht • Warehouse Totaal Ga naar hoofdinhoud

Goodman ontwikkelt ruim 140.000 m2 logistiek vastgoed rond Amsterdam en Utrecht


Goodman, internationaal expert in logistiek vastgoed zet de komende jaren in op meerlaagse logistieke concepten in de Randstad. Dit werd bekend gemaakt tijdens PROVADA 2022, de jaarlijkse vastgoedbeurs in Amsterdam.

Wereldwijd is Goodman koploper in de ontwikkeling van meerlaagse, logistieke gebouwen. Het Goodman Interlink in Hong Kong van 22 verdiepingen is het hoogste logistiek gebouw ter wereld. Nabij Barcelona realiseerde Goodman twee meerlaagse distributiecentra van respectievelijk 33.000 m2 en 27.000 m² verdeeld over 2 verdiepingen. In Gennevilliers (Parijs), aan de oevers van de Seine, zal het een ultramodern distributiecentrum ontwikkelen van ruim 90.000 m2 verdeeld over 4 verdiepingen. Ook in Nederland, in Amsterdam en Utrecht verwacht Goodman tegen medio 2025 minstens twee meerlaagse logistieke gebouwen te realiseren.

Tijdens PROVADA 2022 werden de succesvolle acquisities bekend gemaakt van strategische grondposities in Amsterdam en Utrecht. De komende jaren ontwikkelt Goodman hier ruim 140.000 m2 logistiek vastgoed, inclusief een datacentrum in de regio Amsterdam.  Deze strategisch gekozen en cyclusbestendige locaties zijn onderdeel van de last mile-strategie van Goodman. Vanaf deze plekken zijn zowel de Randstad als de rest van Nederland efficiënt te bevoorraden. Hiermee wordt tegemoetgekomen in de behoefte van klanten om consumenten snel te bereiken.

“Vanuit het Amsterdam IV Logistics Centre – naar verwachting operationeel vanaf 2025 – kunnen klanten 8.6 miljoen consumenten bereiken met transportbusjes binnen een uur. Het Utrecht I en II Logistics Centre zal klanten de mogelijkheid bieden om bijna 1.6 miljoen inwoners te bereiken binnen 30 minuten met vrachtwagens”, zegt Lien Standaert, country manager Goodman Nederland en België.

“Wij blijven investeren in innovatief logistiek vastgoed dat meerwaarde brengt, voor zowel de stedelijke omgeving als aan de gemeenschappen waarbinnen wij dit ontwikkelen. Zo voorzien wij onze klanten niet alleen van duurzame huisvesting, maar willen we met en door ons vastgoed bijdragen aan innovatie en natuurbehoud, niet alleen nu maar ook voor later”, vervolgt Standaert.

De Goodman standaard is hoog. Voor Goodman is een gebouw dat groene energie verbruikt, en ook opwekt, een goed begin. Om een echt duurzaam gebouw te realiseren is onder andere ook aandacht voor efficiënt energiegebruik en het maximaal reduceren van CO2-uitstoot nodig. Door dit in samenspraak met overheden en klanten te doen ontstaat een maximaal haalbaar resultaat, ook voor de lange termijn. Een DC van Goodman is daarnaast ook een hoog functionele en prettige werkplek met oog voor het welzijn van werknemers. Een plaats waar duurzaamheid, functionaliteit en biodiversiteit hand in hand gaan en een positieve impact hebben op de omgeving.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven