GLS verdubbelt pakketcapaciteit met nieuw dc in Amsterdam • Warehouse Totaal Ga naar hoofdinhoud

GLS verdubbelt pakketcapaciteit met nieuw dc in Amsterdam


GLS opent een nieuw distributiecentrum in Amsterdam. De pakket- en vrachtdienst krijgt er op het Atlaspark 6200 vierkante meter bij. Dit warehouse komt te staan in het havengebied van de hoofdstad, op ongeveer vijftien kilometer afstand van Schiphol. De oplevering staat voor het eerste kwartaal van 2020 gepland.

GLS wil met het nieuwe dc inspelen op ‘een verdere stijging van volumes’, zo laat men weten. Een geavanceerde sorteerinstallatie en de 140 laad- en losdeuren moeten ervoor zorgen dat GLS straks twee keer zoveel pakketten kan verwerken als in het huidige depot.

“Door deze uitbreiding kunnen wij onze klanten een snelle en betrouwbare service blijven bieden bij de alsmaar toenemende volumes”, zegt directeur Milo Kars. “Tegelijkertijd past dit nieuwe depot bij ons streven om de milieueffecten in ons netwerk te minimaliseren en aantrekkelijke arbeidsplaatsen te creëren.”

Op het warehouse komen zonnepanelen en verder zullen er laadstations voor elektrische voertuigen en een warmtepompinstallatie aanwezig zijn. In het dc, waar ruim 200 werknemers komen te werken, komt een overslaghal met veel dakramen die voor extra daglicht zorgen. Hiernaast zullen het laadoppervlak en de depotvloer zich op gelijke hoogte bevinden, wat ergonomisch interessant is voor de chauffeurs.

GLS

GLS Netherlands is een dochteronderneming van General Logistics Systems B.V. GLS verzorgt pakketdiensten voor meer dan 270.000 klanten in Europa en daarnaast express- en logistiekdiensten. Hiernaast vervoert GLS pallets en stukgoederen in de Benelux. Het bedrijf vervoerde in het boekjaar 2017/18 584 miljoen pakketten en behaalde een omzet van 2,9 miljard euro.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven