Ga naar hoofdinhoud

Geodis versnelt case picking met Vecna Robotics


Geodis verdubbelt bijna zijn ‘throughput’ in het warehouse. Reden is de aanschaf van een autonome mobiele robot (AMR) oplossing voor case picking.

Geodis dat niet vies is van robotisering, zo koos het eerder al voor duizend Locus robots, gaat nu in zee met Vecna Robotics. De implementatie van de autonome mobiele robot oplossing  begon eind 2022. De resultaten zijn tot nu veelbelovend: de inefficiënte verplaatsingen zijn verminderd en de workflow throughput is bijna wordt verdubbeld claimt de robotspecialist.

Zone picking

Op de Geodis Indianapolis campus in de VS picken en verplaatsen niet langer medewerkers pallets met palletwagens, maar doen de robots dat. Ze doen dat terwijl de medewerkers zich bezighouden met zonepicking; ze laden in zones goederen op de orderpallet. Het hele systeem wordt beheerd door de orkestratiesoftware van Vecna Robotics, die geintegreerd is met het WMS.

Minder belasting

Door het aansturen van robots helpt de oplossing GeodisS om het aantal niet-waardetoevoegende verplaatsingen voor werknemers te verminderen, de efficiëntie te verhogen en de veiligheid te verbeteren doordat mensen niet meer op en van een palletwagen hoeven te stappen, aldus beide bedrijven.

Robots de winstpunten

Sinds de implementatie van de Vecna Robotics AMR-oplossing in het warehouse in Indianapolis heeft Geodis een productiviteitswinst van ruim 1,7 gerealiseerd. Daarnaast heeft de Vecna Robotics-oplossing een arbeidsurenbesparing opgeleverd van ruim 42% ten opzichte van handmatige werkzaamheden.

Flexibele automatisering

Andy Johnston, Senior Director of Innovation bij Geodis: “Case picking is een vrijwel universele workflow in onze meer dan 155 magazijnen in de Verenigde Staten. Handmatig orderverzamelen is echter een omslachtig, inefficiënt en tijdrovend proces dat nog moet worden geautomatiseerd buiten de zware infrastructuuroplossingen om”, aldus. “We wisten dat er een betere manier moest zijn om flexibele automatisering in te zetten en de ervaring voor onze medewerkers en klanten te verbeteren.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven