FOTO'S + VIDEO'S| Actievoerende boeren bij dc’s van supermarkten • Warehouse Totaal Ga naar hoofdinhoud

FOTO’S + VIDEO’S| Actievoerende boeren bij dc’s van supermarkten


De boeren mochten woensdag geen distributiecentra blokkeren, oordeelde de rechtbank in Lelystad. Zouden dc’s toch plat komen te liggen, dan zou daarvoor een dwangsom van 100.000 euro per locatie betaald moeten worden. Er werden woensdag inderdaad geen dc’s geblokkeerd, maar er werd wel degelijk gedemonstreerd. 

De boeren doken met ongeveer 40 tractoren en tankwagens op bij een dc van Jumbo in Breda. 

“Het is geen gecoördineerde actie. We zijn vanmorgen met een aantal boeren uit de omgeving bijeengekomen en hebben ter plekke besloten hier naartoe te gaan. Voor ons is de maat vol”, zei melkveehouder Johan van Gorp uit Alphen tegen het ANP.

Medewerkers van het dc in Breda kwamen naar buiten om de boeren te trakteren op chocolademelk, koffie en koeken. Later werden de boeren op last van de politie weggestuurd.

Er werd verder actie gevoerd bij dc’s van Albert Heijn in Tilburg en Geldermalsen, bij chemiebedrijf Sabic in Bergen op Zoom, bij de grensovergang naar Duitsland in Coevorden en op talloze andere plaatsen. Bekijk voor een overzicht van al deze locaties dit kaartje.

Ondanks de verschillende protestacties bij hun dc’s worden de supermarkten van Jumbo en Albert Heijn gewoon volgens schema bevoorraad, hebben woordvoerders laten weten aan het ANP.

Het Centraal Bureau Levensmiddelenhandel (CBL), de belangenclub van supermarkten, vreesde aanvankelijk nog dat supers door de blokkades zonder voorraden konden komen te zitten én miljoenen euro’s schade zouden lijden.

Eerlijker verdienmodel

De boeren eisen een beter en eerlijker verdienmodel. Veeboeren zijn voornamelijk ontevreden vanwege de stikstofimpasse, terwijl de landbouwsector tegen een krimp van de veestapel en een beperking op het aantal vergunningen is. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven