Ga naar hoofdinhoud

Finalisten ‘Logistiek Manager van het Jaar’ stellen zich voor


Wie wordt de ‘Logistiek Manager van het (afgelopen) Jaar’? Hij of zij is een dertiger of jonge veertiger, heeft een goede (logistieke) opleiding gevolgd, is een gewaardeerd (lijn-)manager, die uitblinkt in het motiveren van zijn omgeving en leveren van prestaties. Inmiddels zijn de drie kanshebbers voor deze verkiezing bekendgemaakt. In dit bericht stellen Hugo van Goor, Olaf Vreeburg en Joris Keizers zich voor in een video. Wat is hun rol binnen de organisatie en waarom zijn ze genomineerd?

Hugo van Goor (1976): DC Manager bij Schneider Electric, sinds 2012.

Van Goor is verantwoordelijk voor de Europese distributiecentra in Helmond en Wiehl, Duitsland (geoutsourced). Daarnaast draagt hij de verantwoordelijkheid voor het regionale distributiecentrum in Venray, dat de distributie verzorgt naar Nederland, België, Duitsland en Zwisterland. Begin 2016 – toen Van Goor het distributiecentrum in Venray onder zijn hoede kreeg – besloot de DC Manager om de locaties in Venray en Helmond onder één management te brengen.  “Deze distributiecentra lagen maar 30 kilometer van elkaar af, terwijl ze volledig los van elkaar opereerden, met elk een eigen managementteam. Dat hebben we omgegooid.’’ Deze ommezwaai heeft de operatie geen windeieren gelegd: qua veiligheid en kwaliteit behoren de DC’s momenteel tot de top van Schneider Electric. In 2016 is het DC in Helmond bekroond tot veiligste magazijn van Nederland. De veiligheidscultuur binnen de DC’s is iets waar hijzelf en zijn team erg trots op is. De manager ziet het aansturen en bouwen aan teams als zijn grootste kracht, samen met zijn ondernemersmentaliteit.

Van Goor is  zijn carrière begonnen in de automotive (NedCar), waarna hij verschillende functies heeft vervuld bij logistieke dienstverleners. Zijn passie ligt in het werken met mensen en het bouwen van teams, hij gelooft daarbij sterk in het zorgen voor een veilige werkomgeving, dit zowel fysiek als psychologisch.  Hij woont in Roosteren, is getrouwd en heeft vijf kinderen.

Olaf Vreeburg (1985): Head of Operations/Supply Chain, HelloFresh Benelux, sinds 2012

Ruim vijf jaar geleden was Vreeburg nog werkzaam op de HR-afdeling van Google in Dublin. HelloFresh werd zijn eerste kennismaking met logistiek, in een omgeving waar pionieren aan de orde van de dag was. Vreeburg begon in een koelcel met het inpakken van maaltijdboxen en zette ondertussen een volledige logistieke infrastructuur voor het bedrijf op.Vreeburg heeft zijn opleiding in Groningen genoten, waar hij een studie Labour Relations/Human Resources heeft afgerond. Met deze studie heeft hij zijn eerste stappen in zijn carrière gezet bij Kraft Foods (tegenwoordig Mondelez) in Mechelen, België. Vanuit België is hij verhuisd naar Dublin, waar hij zijn loopbaan vervolgde op het Europees Hoofdkantoor van Google. In januari 2012 keerde hij terug naar Nederland en werd als HR-manager medeverantwoordelijk voor het opzetten van het Benelux kantoor van investeringsmaatschappij Rocket Internet. Vanuit deze rol hielp hij verschillende e-commerce concepten te lanceren op de Benelux markt, waaronder HelloFresh. Bij deze laatste werd hij in september 2012 tijdelijk aangesteld als Head of Operations, om vervolgens niet meer weg te gaan.

Vreeburg over zijn carrière-switch: “De overstap van HR naar logistiek was best pittig, maar ik kan achteraf zeggen dat ik daar goed in geslaagd ben. De onconventionele weg die ik heb gevolgd, past bij de onconventionele keten die we met bij HelloFresh hebben neergezet.”

Joris Keizers (1972): Group Operations Manager, Veco B.V, sinds 2010.

In zijn huidige functie is Keizers verantwoordelijk voor de operations afdelingen binnen de drie fabrieken in Nederland en Engeland. Vanuit zijn verleden heeft hij altijd een voorliefde gehouden voor de wiskunde, vandaar zijn actieve interesse in de ontwikkelingen de afgelopen jaren op het gebied van Big Data en Data Science. De case waarop zijn nominatie gebaseerd is, gaat erom hoe ‘Process Mining’ gebruikt kan worden om proceskennis van medewerkers veel efficiënter en effectiever in te zetten voor verbetering. Proces Mining is een techniek uit de Data Science die volgens Keizers nog nauwelijks ingezet wordt in productie-omgevingen. Dit resulteerde in halvering van de fabrieksdoorlooptijd voor de belangrijkste productgroep. Keizers is getrouwd en vader van twee kinderen. “Ik heb door mijn studie Econometrie een datagedreven achtergrond en was daardoor altijd al geïnteresseerd in nieuwe technieken zoals ‘Proces Mining’. Na een online cursus zag ik al snel wat dit voor Veco kon betekenen. In de logistiek moeten we altijd over de grens blijven kijken voor nieuwe technieken, ook uit andere disciplines.”

  • Op 11 april mag één van hen zich de Logistiek Manager van het Jaar noemen. Dan wordt de winnaar bekendgemaakt in de Jaarbeurs Utrecht, tijdens het kennis- en netwerkevent . De jury bepaalt uiteindelijk wie de winnaar wordt.
    Meer informatie 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven