Energie en dus geld besparen dankzij slimme regels en subsidies 2023 • Warehouse Totaal Ga naar hoofdinhoud

Energie en dus geld besparen dankzij slimme regels en subsidies 2023


Minder energieverbruik. Wie wil dat nu niet in deze dure tijden. Investeren in energiebesparing en het zelf opwekken van duurzame energie lonen als nooit tevoren. Overweeg je dit ook? Bedenk dat hier tal van fiscaal gunstige regelingen en subsidies voor bestaan. Belastingadviseur Cornald Heijligers van H&L zet ze op een rij.

Voorbeelden van investeringen voor duurzaam energiegebruik zijn: zonnepanelen, warmtepompen, koude- of warmteterugwinningsystemen uit ventilatielucht, isolatiemiddelen, ledverlichting, energiezuinig afzuigsysteem, brandstofcelsysteem of een hr-pomp. Wanneer je hierin investeert kun je financiële ondersteuning krijgen in de vorm van investeringsfaciliteiten. Ook zijn er verschillende fiscale regelingen en subsidies die je energiebesparende exercitie nóg interessanter kunnen maken.

Afschrijvingstermijn gelijk aan economische levensduur

De afschrijvingstermijn van investeringen voor duurzaam energiegebruik moet aansluiten bij de verwachte economische levensduur. Oftewel: de afschrijvingstermijn is gelijk aan de tijd dat je deze investeringen ook daadwerkelijk in de onderneming kunt gebruiken. In de jurisprudentie bij zonnepanelen is beslist dat deze in 20 jaarlijkse termijnen volledig afgeschreven kunnen worden. Dit betekent dat jaarlijks vijf procent van de aanschafprijs afgeschreven mag worden.

Lees binnenkort het hele artikel waarin alle slimme (fiscale) regels op een rij worden gezet. Alleen voor abonnees.
Nog geen abonnee: Vanaf €3,62 per maand kan jij het ook.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven