Ga naar hoofdinhoud

Eeko zamelt in voor Jantje Beton


Bedrijven met zorg om het milieu kunnen vanaf nu hun lege (printer)cartridges en gebruikte mobiele telefoons inleveren bij Van Klaveren CCC BV/Eeko. Het bedrijf recyclet de spullen of zorgt voor een milieuvriendelijke verwerking ervan. De opbrengst gaat naar Jantje Beton.

Van Klaveren CCC heeft hiervoor een eenjarige samenwerkingsovereenkomst gesloten met Jantje Beton. Bedrijven, instellingen en particulieren kunnen op www.jantjebeton.nl/eeko gratis inzamelenveloppen en -boxen aanvragen. Iedereen kan hier zijn lege cartridge of oude mobieltje in doen. De enveloppen kunnen kosteloos naar Eeko worden verstuurd. Volle inzamelboxen worden gratis opgehaald.

Coltan
Eeko verhandelt bruikbare cartridges aan bedrijven, die ze op hun beurt weer vullen en op de markt brengen. Gebruikte telefoons worden getest en opgelapt voor de verkoop. Telefoonfabrikanten zijn door de toenemende vraag naar mobiele telefoons steeds meer coltan gaan gebruiken. Deze stof zorgt ervoor dat mobieltjes niet oververhit raken. Door telefoons te recyclen, kan de vraag naar coltan afnemen. De leefgebieden van veel dierensoorten blijven hierdoor intact.

Eeko
Eeko is een handelsmerk van Van Klaveren CCC bv. Eeko staat voor eekhoorn en ecologie; voor het inzamelen en voor evenwicht in de natuur. Eeko ondersteunt organisaties door de inzameling van lege (printer)cartridges en gebruikte mobiele telefoons.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven