Duitsland: Pakketten uit China worden fors duurder • Warehouse Totaal Ga naar hoofdinhoud

Duitsland: Pakketten uit China worden fors duurder


Klanten uit Duitsland die producten uit China bestellen zullen daar meer voor moeten betalen dan nu het geval is. Volgens het ministerie van Economische Zaken kunnen de tarieven dit jaar al met 27 procent worden verhoogd en zullen de verzendkosten van deze pakketten de komende jaren verder stijgen. 

China betaalt weinig tot niets 

De prijsverhogingen hebben niets te maken met het coronavirus. De Duitse markt wordt immers al jaren overspoeld door goedkope goederen uit China doordat Chinese online retailers erg weinig kosten kwijt zijn aan het naar Europa versturen van hun pakketjes. 

https://www.want.nl/aliexpress-gratis-verzenden-pakketje/

Dat is nadelig voor Duitse postbedrijven en retailers, die hun concurrentievermogen de afgelopen jaren kleiner hebben zien worden. 

Verenigde Staten bracht bal aan het rollen

De Verenigde Staten waren vorig jaar al kritisch op de Chinese concurrentie. “Onze federale regering had vanaf het begin de kant van de VS moeten kiezen”, aldus Reinhard Houben, woordvoerder economie van de FDP-fractie in de Bondsdag. 

“Het is nu van belang dat de federale overheid, als hoofdaandeelhouder van Deutsche Post, ervoor zorgt dat de tarieven voor zendingen vanuit het buitenland snel worden aangepast.”

Geleidelijke prijsstijging

De tarieven kunnen overigens niet maximaal worden verhoogd. De kosten in de toekomst mogen maximaal 70 procent bedragen van de binnenlandse verzendkosten en mogen alléén ‘geleidelijk’ worden verhoogd. En niet in één keer.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven