Ga naar hoofdinhoud

Dit zijn de prijswinnende oplossingen van de LogiMAT 2020


Hoewel de LogiMAT 2020 vanwege het coronavirus niet is doorgegaan, zijn de ‘Best Product’-prijzen wel uitgereikt. De bedrijven Wiferion, Kern en MotionMiners zijn in de prijzen gevallen. 

Razendsnel opladen

De start-up Wiferion won in de categorie ‘Picking, Conveying, Lifting and Storage Technology’. Het bedrijf uit het Duitse Freiburg ontwikkelde het snellaadsysteem ‘etaLINK 12000’: ‘s werelds eerste contactloze batterijlaadsysteem met een vermogen van 12 kilowatt en een efficiëntie van 93 procent.

Het snellaadsysteem maakt het mogelijk dat lithium-ion-batterijen van AGV’s, industriële vrachtwagens en mobiele robots tijdens de operatie kunnen worden opgeladen. Ondertussen kunnen deze laadprocessen ‘flexibel worden geïntegreerd’ in de vertrouwde intralogistieke processen, aldus de jury bestaande uit wetenschappers en journalisten. 

Het resultaat: meer dan 30 procent minder batterijverbruik, lagere aanschafkosten van batterijen, geen extra laadpauzes meer, geen uitvaltijden meer, een hogere voertuigbeschikbaarheid van wel 30 procent. 

Wanneer een AGV naar het oplaadpunt rijdt, begint het laadproces automatisch in minder dan een seconde. Het maakt daarbij niet uit van welke kant de AGV naar het laadstation komt rijden. Een geïntegreerde CAN-interface verzendt gegevens over de batterijstatus en het energieniveau uiteindelijk naar het fleetmanagement.

Dozen op maat

Kern AG won in de categorie ‘Identification, Packaging, Loading Technology and Load Securing’. Het Duitse bedrijf ontwikkelde de ‘PackOnTime 2box’, een multi-format verpakkingssysteem voor pakketten op maat. 

De oplossing werkt met duurzaam recyclingskarton (golfkarton), waardoor aanvullend vulmateriaal niet nodig is. Alle soorten pakketjes, enkele en meerdere artikelen, worden in 3D opgemeten en vervolgens in de precies passende verpakking geplaatst. De doos wordt in de gewenste afmetingen geproduceerd en de bestelde artikelen worden automatisch toegevoegd en verpakt.

Kern AG heeft de oplossing bedacht om de verpakkingsindustrie en pakketbezorging over de hele wereld ‘milieuvriendelijker’ te maken. Los van het verminderen van het gebruik van vulmaterialen en het gebruik van gerecycled karton bestaan de maatregelen ook uit het beter benutten van bestelwagens met natuurlijk de bijbehorende besparing op CO2-uitstoot. 

In de categorie ‘Software, Communication & IT’ won MotionMiners, een beloning voor het ontwikkelen van de ‘Manuel Process Intelligence (MPI)’. Dat is een op kunstmatige intelligentie gebaseerde oplossing om automatische en anonieme analyses te maken van handmatige werkprocessen. 

MotionMiners voorziet het logistieke personeel van sensoren die de klant gevalideerde gegevens moet verschaffen die vervolgens tot procesoptimalisatie leiden op gebieden als picking, verpakking en sortering. Zo kan niet alleen de efficiëntie, maar ook de ergonomie worden verbeterd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven