Ga naar hoofdinhoud

Distributiecentrum Plus in Amerikaanse handen


De Amerikaanse vastgoedinvesteerder Cabot Properties heeft namens één van haar fondsen het distributiecentrum aan de Solingenstraat in Deventer gekocht van Plus.

Het gebouw, 13.000 m2 groot, ligt langs de A1. Plus bouwt vlakbij een geheel nieuw distributiecentrum in Deventer, dat het verkochte distributiecentrum vervangt.

Nieuwe warehouses Plus

Björn Bertrand, directeur vastgoed & ontwikkeling PLUS Retail: “Met de verkoop van het distributiecentrum in Deventer zetten we een volgende stap in de optimalisatie van ons supply chain netwerk. Het nieuwe distributiecentrum staat op 13 hectare en geeft ons de mogelijkheid invulling te geven aan onze groeiambities.” Om die reden bouwt Plus in Oss en zwaar geautomatiseerd warehouse. Dit nieuwe dc wordt nog voordat het in gebruik wordt genomen al uitgebreid. Reden is de overname van Coop door Plus.

Oude Plus dc

Het nieuwe distributiecentrum wordt naar verwachting in het eerste kwartaal van 2024 opgeleverd. Tot de volledige ingebruikname van dit nieuwe distributiecentrum kan Plus volgens een zogenaamde sale & leaseback overeenkomst gebruik blijven maken van het huidige distributiecentrum.

Koen de Jong, Vice President Investments, Cabot Properties: “Met deze aankoop voegen wij een hoogwaardig distributiecentrum gelegen op een strategische locatie toe aan onze snelgroeiende Nederlandse portefeuille. Wij danken PLUS voor de prettige samenwerking op deze transactie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven