Distributiecentrum automatiseren: zo doet de grootste Zweedse supermarktketen dat • Warehouse Totaal Ga naar hoofdinhoud

Distributiecentrum automatiseren: zo doet de grootste Zweedse supermarktketen dat


De grootste Zweedse supermarktketen ICA bouwt een sterk geautomatiseerde fulfilmentcentrum voor zijn koel- en vriesproducten. Het hightech warehouse moet de efficiëntie van de processen verhogen en de levering aan winkels versnellen.

Supermarkten die automatiseren is niet nieuw meer. In Nederland ruilen de grootgrutters manueel massaal in voor nieuwe technieken. Ook in Scandinavië wordt vaart gemaakt met automatisering. Zo heeft Coop in Oslo gekozen voor techniek van Witron.

TGW shuttlesysteem

De Zweedse supermarktketen ICA kiest voor TGW voor zijn automatiseringsslag. Een 30 meter hoog vriesmagazijn voor pallets vult een hoogdynamisch shuttlesysteem aan. Het shuttlesysteem zal een directe toegang tot elk artikel bieden, en zo de kortst mogelijke doorlooptijden mogelijk maken.

Stations

Om de orders van de winkels te verzamelen, worden de benodigde artikelen opgehaald, in volgorde gezet en vervolgens samengebracht. Daarna zorgen volledig of gedeeltelijk geautomatiseerde stations voor het stapelen van de orders in de rolcontainers van de winkel in kwestie. De verschillende functionele zones van het systeem worden onderling verbonden door energie-efficiënte transportbanden voor pallets, dozen en bakken.

Efficiënte winkelbevoorrading

De TGW Warehouse Software zorgt voor een optimale artikelindeling, waardoor de benodigde inspanning voor het aanvullen van de winkelschappen tot een minimum wordt beperkt. In vergelijking met handmatige picking zorgt de compacte opstelling van de afzonderlijke modules ook voor een aanzienlijke vermindering van het volume van de ruimte die gekoeld moet worden. Dat helpt ICA bij het bereiken van zijn duurzaamheidsdoelstellingen. Alle modules zijn ontworpen voor gebruik bij een temperatuur van -25°C. Het warehouse moet januari 2026 operationeel zijn.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven