‘Directeur van Van Wanrooy betrokken bij cocaïnesmokkel’ • Warehouse Totaal Ga naar hoofdinhoud

‘Directeur van Van Wanrooy betrokken bij cocaïnesmokkel’


Paul van W., de directeur van logistiek dienstverlener Van Wanrooy uit Oosterhout lijkt nauw betrokken te zijn geweest bij de grootschalige cocaïnesmokkel die vorige week aan het licht kwam. Hij onderhandelde persoonlijk met leden van de beruchte Clan del Golfo. Dat meldt het AD.

De krant baseert zich op Colombiaanse media op basis van politiebronnen. Die melden dat Van W. zelf onderhandelde met het drugskartel Clan del Golfo. Die onderhandelingen zouden onder meer vorige week hebben plaatsgevonden in Panama. De vergaderingen gingen over het transport van de cocaïne vanuit Colombia naar Europa. Dat gebeurde uiteindelijk per schip. Dat werd in de Colombiaanse havenstad Turbo geladen met containers. Eindbestemming was het warehouse van Van Wanrooy Transport in Oosterhout. De 3500 kilo coke, met een straatwaarde 150 miljoen euro, zat verstopt tussen een partij bananen. Vijf mensen zijn opgepakt waaronder Paul van W., twee werknemers en een ex-werknemer van de logistiek dienstverlener.

Verdacht

De cocaïnesmokkel is door de Amerikaanse drugsbestrijdingsorganisatie DEA aan het licht gekomen. Zij schaduwden Paul van W. al langere tijd, zo blijkt uit het stuk van het AD. De DEA vond het verdacht dat Van Wanrooy vaak havens in het Middellandse Zeegebied bezocht voor de opslag van fruit uit Zuid-Amerika. Toen de ondernemer in januari 2018 voor het eerst bananen invoerde uit de Colombiaanse havenstad Turbo, besloten de DEA-agenten zijn gangen na te gaan.

Eerder vrijgesproken

Van W. was  in 2011 ook al verdachte in een grote drugssmokkel. Toen ging het om 2,5 ton coke. Hiervoor werd hij in 2014 vrijgesproken. Een burgemeester kan een bedrijf sluiten als daar genoeg aanleiding voor is. “Zo ver is het nog niet en wordt ook nog niet overwogen”, laat een woordvoerder weten. “We wachten eerst het onderzoek van de politie af.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven