DHL Supply Chain opent feestelijk nieuw warehouse voor automotive en technology klanten • Warehouse Totaal Ga naar hoofdinhoud

DHL Supply Chain opent feestelijk nieuw warehouse voor automotive en technology klanten


Met het ontkurken van een grote champagnefles is het nieuwste distributiecentrum van DHL Supply Chain in Nieuwegein officieel in gebruik genomen. Het warehouse is ontwikkeld door Prologis naar de wensen van DHL dat het nieuwe distributiecentrum leaset en ingericht heeft om bedrijven op het gebied van automotive en technology optimaal te kunnen bedienen. Bij de feestelijke opening waren vertegenwoordigers aanwezig van DHL, Prologis en een aantal klanten. Vanuit de gemeente Nieuwegein sloot wethouder Johan Gadella van Economische Zaken aan.

Over het distributiecentrum

Het nieuwe distributiecentrum in Nieuwegein is 23.000 vierkante meter groot en huisvest alle activiteiten die DHL Supply Chain eerder uitvoerde op de Rutherfordweg 102 in Utrecht voor verschillende klanten uit de automotive en technology branche. Tussen mei en augustus vond de verhuizing van werkzaamheden plaats. De medewerkers zijn meegegaan naar het nieuwe pand waar ongeveer 200 medewerkers de magazijnwerkzaamheden uitvoeren. Het nieuwe magazijn, groter en moderner dan in Utrecht, is gelegen op Bolwerkdok 2 op bedrijvenpark Het Klooster in Nieuwegein dicht bij de A2, A12 en A27. Het vormt een goede uitvalsbasis voor de logistiek dienstverlener die opslag en uitlevering verzorgt voor meerdere merken uit de auto en technologybranche. Zo levert DHL remschijven en andere toebehoren van ABS en verzorgt het de levering van originele Volvo onderdelen en accessoires aan Volvo dealers. Die uitlevering is deels vooraf planbaar en dient voor een ander deel met spoed op dezelfde dag te gebeuren.

“Met dit state-of-the-art pand kunnen we onze klanten nóg beter bedienen en tegelijkertijd onze groeiambitie verder gestalte geven”, zegt Jan-Willem de Jong, Business Unit Director Technology & Automotive van DHL Supply Benelux. “Op deze site in Nieuwegein kunnen we meegroeien met klanten, nieuwe klanten laten starten en vernieuwende oplossingen inzetten. Zo gaan we de komende maanden testen met robotica wat het werk weer verder kan professionaliseren”.

Wethouder Johan Gadella van Economische Zaken: “We zijn inmiddels de snelst groeiende logistieke (e-commerce)regio, en hotspot nummer 1 voor nationale distributie. Onze Nieuwegeinse economie scoort heel hoog in de Elsevier top-50. Verdere doorgroei op Het Klooster is bovendien nog in opgang. Als gemeente zijn we hier trots op. Bovendien verheugt het ons dat opnieuw een A-merk op bedrijvenpark Het Klooster landt.”

“Dit is een mooi voorbeeld van groei op een locatie die voor nationale distributie steeds belangrijker wordt. Ik ben trots dat we met de gemeente Nieuwegein en met onze klant DHL Supply Chain een fantastisch project hebben gerealiseerd. De samenwerking toont aan dat we snel en efficiënt met elkaar kunnen schakelen”, aldus Bram Verhoeven, country manager, Prologis Benelux. In de Benelux is Prologis per 31 maart 2017 eigenaar van circa 2 miljoen vierkante meter aan logistiek vastgoed. Prologis bezit in de regio Utrecht drie distributiefaciliteiten. Met deze uitbreiding komt het portfolio van Prologis in Utrecht op ruim 100.000 vierkante meters.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven