DHL Supply Chain en Locus Robotics sluiten 'grootste' AMR deal ooit • Warehouse Totaal Ga naar hoofdinhoud

DHL Supply Chain en Locus Robotics sluiten ‘grootste’ AMR deal ooit


DHL Supply Chain breidt wereldwijd zijn partnerschap uit met Locus Robotics uit.  DHL wil 5.000 AMR’s inzetten op meerdere locaties.

DHL gebruikt al enkel honderden Locus robots, onder meer in het Duitse Bergkamen waar het de logistiek verzorgt voor Ikea. Daar komen er nu duizenden bij.

5000 robots

De samenwerking tussen DHL en Locus Robotics, dat zwaardere varianten op de markt brengt, wordt flink opgeschroefd. Wereldwijd wil DHL Supply Chain 5000 Locus robots gaan inzetten. Deze uitbreiding is de grootste AMR-deal in de sector en bouwt voort op de visie van de toeleveringsketenleider op schaalbaarheid en digitale transformatie van zijn toeleveringsprocessen, aldus DHL.

Schaalbaarheid

De robots zullen worden ingezet in het wereldwijde netwerk van DHL Supply Chain op het gebied van e-commerce, retail replenishment en farmaceutische en gezondheidslogistiek. Oscar de Bok, Chief Executive Officer DHL Supply Chain. “De flexibiliteit en schaalbaarheid van de Locus-oplossing heeft ons geholpen om te voldoen aan de veranderende eisen van het e-commerce landschap en om gebruik te maken van geavanceerde technologie om onze activiteiten te optimaliseren en onze klanten een nog betere ervaring te bieden.”

Digitalisering DHL

De toevoeging van Locus Robotics AMR’s aan het netwerk is een belangrijke mijlpaal in de digitaliseringsreis van DHL.  Markus Voss, Global CIO & COO DHL Supply Chain. “Door het gebruik van geavanceerde robotica en data-intelligentie kunnen we onze operationele efficiëntie verder verbeteren, de verwerkingstijd verkorten en onze klantervaring blijven verbeteren.”

De inzet van de nieuwe LocusBots zal naar verwachting eind dit jaar volledig geïntegreerd zijn in de activiteiten van DHL Supply Chain.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven