Ikea en DHL gaan voor robots in warehouse • Warehouse Totaal Ga naar hoofdinhoud

Ikea en DHL gaan voor robots in warehouse


Ikea en DHL maken werk van robotisering in het warehouse. Samen met logistiek partner DHL heeft de meubelreus vlak over de grens in Duitsland een gerobotiseerd distributiecentrum van 20.000 vierkante meter in gebruik genomen. Hier werken robots en mensen gebroederlijk samen.

DHL zet al jaren in op robots in zijn warehouses, recent introduceerde het bedrijf Stretch in zijn distributiecentra. Sinds vorig jaar rijden er autonome heftrucks rond in het warehouse in Bornem. Dichterbij huis in Beringe is onder meer de robotarm Robomotive actief voor depalletiseren.

Ikea robots

Robotisering/automatisering is dan ook geen keuze voor DHL, maar een strategie waarbij het bedrijf voor ieder probleem de juiste (robot)oplossing kan aanbieden. En nu ook in het Duitse Bergkamen, waar het voor een Ikea de e-commerce business verzorgt.  

Locus robots

In het geval van Ikea is in samenwerking met de meubelgigant gekozen voor Locus robots van Locus Robotic, dat Europese marktleider wil worden. De investering in smart warehousing moet de operatie vooruit helpen, efficiënter maken en het werk interessanter maken.

Groeiende e-commerce business, personeelstekort en  repeterende werkzaamheden;  want wie wil er dagelijks zo’n twintig kilometer lopen om orders te moeten picken, zijn de redenen om te robotiseren. Om die issues te tackelen opende DHL Supply Chain voor Ikea in de zomer van 2021 een groot gerobotiseerd warehouse in het Duitse Bergkamen, onder de rook van Dortmund.

Lees als abonnee het complete artikel binnenkort online
Nog geen abonnee: bekijk de (digitale) opties.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven