Ga naar hoofdinhoud

DHG verhuurt 100.000 m2 terminal aan Verbrugge


DHG heeft onlangs met Verbrugge een langjarige huurovereenkomst afgesloten voor de huur van 100.000 m² terrein van haar tri-modale terminal in Vlissingen. Verbrugge zal het terrein gebruiken voor de op- en overslag van break-bulk goederen.

Recent heeft DHG door middel van drie losse transacties in totaal 54 hectare aaneengesloten terrein in de haven Vlissingen verworven. Het terrein beschikt over een directe aansluiting op de rijksweg A58, een eigen spooraansluiting en een kade met een diepgang van ruim 10 meter. DHG ontwikkelt deze locatie de komende jaren tot een gecombineerde tri-modale logistieke terminal voor de toelevering van de offshore industrie en andere break-bulk goederen, gecombineerd met 200.000 m² hoogwaardige Smartlog distributiecentra voor de opslag van gecontaineriseerde goederen. Dankzij de hoge milieucategorie zullen de distributiecentra naar verwachting ook geschikt zijn voor de opslag van lithium ion batterijen.

De verhuur van dit terrein aan Verbrugge onderstreept de intensieve samenwerking tussen DHG en Verbrugge in de Haven van Vlissingen,  al decennialang de thuishaven van Verbrugge. Onderdeel van de samenwerking is de mogelijkheid voor huurders van de nieuwe SMARTLOG distributiecentra om gebruik te kunnen maken van de naastgelegen Verbrugge containerterminal, zodat containers zonder tussenkomst van vrachtwagens bij de distributiecentra kunnen worden afgeleverd. Dit scheelt kosten en beperkt de uitstoot van CO2 en stikstof.

De terminal is centraal gelegen in de haven van Vlissingen, onderdeel van North Sea Port. De haven van Vlissingen heeft een strategische ligging ten opzichte van Antwerpen en Gent en is rechtstreeks bereikbaar voor zeeschepen. De centrale ligging van de terminal maakt het een logistiek knooppunt waarlangs goederen vanuit alle internationale goederenstromen gemakkelijk kunnen doorstromen naar heel Europa.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven