Delta Development start duurzame last mile hubs CitySwitch • Warehouse Totaal Ga naar hoofdinhoud

Delta Development start duurzame last mile hubs CitySwitch


Cradle-to-cradle ontwikkelaar Delta Development lanceert CitySwitch, een duurzame, veilige en flexibele vastgoedoplossing voor last-mile logistiek.

CitySwitch biedt toekomstgerichte ‘overslagpunten’ van waaruit e-commerce bedrijven en bezorgdiensten de stadsdistributie van pakketten naar de consument en winkels emissievrij kunnen verzorgen. De hubs zijn flexibel en schaalbaar en omvatten minimaal 2 units. De eerste drie CitySwitch locaties zijn inmiddels aangekocht en de bouw is in voorbereiding. De drie locaties, bestemd voor crossdocking en warehousing, worden ontwikkeld in Groningen (6 units), Almere (2 units) en Heerlen/Hoensbroek (2 units). CitySwitch heeft de ambitie de komende 2 á 3 jaar een netwerk van ongeveer 25 hubs te realiseren.

Maten last mile hubs

Elke unit heeft een oppervlakte van circa 1.500 m2 plus 260 m2 kantoorruimte en wordt voorzien van een ruim terrein met voldoende ruimte voor manoeuvreren en parkeren. Per unit zijn er circa 25 parkeerplekken voor auto’s en 15 parkeerplaatsen voor bussen. Groningen heeft bijvoorbeeld 163 autoparkeerplaatsen en 87 bus parkeerplaatsen Daarnaast heeft iedere unit tot wel 14 dockdeuren voor bestelbussen of bakwagens, 3 docks voor vrachtwagens en een extra grote overheaddeur. De terreinen worden voorzien van een elektrische laadinfrastructuur die waar mogelijk direct wordt gevoed vanuit de PV-installaties op het dak van de units. Het terrein is veilig en groen met afzonderlijke zones voor voetgangers, bussen, auto’s en vrachtverkeer.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven