Ga naar hoofdinhoud

DB Schenker opent logistieke centrum in Madrid

DB Schenker nieuw logistiek centrum Madrid.

DB Schenker heeft zijn grootste logistieke centrum in Spanje geopend op een perceel van 60.000 m2. Dit zal de thuisbasis zijn van het binnenlandse en internationale vervoer over land en projectactiviteiten, evenals de lucht- en zeevracht. Deze nieuwe faciliteit vertegenwoordigt een investering van 22 miljoen euro.

DB Schenker heeft momenteel bijna 1.000 werknemers in Spanje die verdeeld zijn over 71 vestigingen, waarvan 29 eigen kantoren van DB Schenker. Deze nieuwe terminal biedt werk aan meer dan 150 professionals.

Duurzame constructie met hoogstaande technologie

De nieuwe terminal is gebouwd op basis van zeer duurzame energiebesparende criteria. De omvang van het nieuwe logistieke centrum van Madrid, gelegen in het Vicálvaro-district, is gelijk aan dat van acht voetbalvelden. Twee magazijnen en een kantoorgebouw zijn verdeeld over de oppervlakte.

Crossdock-gebied

Het eerste magazijn is opgezet als crossdock-gebied en beslaat 10.170 m2, met 112 hydraulische docks voor laden en lossen. Het tweede magazijn wordt gebruikt voor de opslag van lucht- en zeevrachtzendingen. Het beslaat 1.680 m2, met de mogelijkheid om uit te breiden naar 2.900 m2.
DB Schenker heeft een duurzame bedrijfsvoering opgenomen in zijn filosofie, met efficiënte logistieke en transportoplossingen samen met een constante vermindering van de wereldwijde milieu-impact. De faciliteit heeft 120 fotovoltaïsche zonnepanelen, die een groot deel van de verbruikte elektrische energie produceren. Alle verlichtingsapparatuur wordt bovendien voorzien van LED’s en het airconditioningsysteem beschikt over VRF-technologie met warmteterugwinningsprocessen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven