Binnenkijken in ’s werelds grootste chocolade distributiecentrum • Warehouse Totaal Ga naar hoofdinhoud

Binnenkijken in ’s werelds grootste chocolade distributiecentrum


De Barry Callebaut Groep, ’s werelds grootste cacao- en chocoladeproducent heeft ’s werelds grootste distributiecentrum voor chocolade in gebruik genomen.

The Chocolate Box. Zo heet ’s werelds grootste chocolademagazijn. Het nieuwe Global Distribution Center staat in Lokeren en wordt de logistieke hub voor alle verpakte chocoladeproducten en – decoraties die Barry Callebaut produceert in zijn chocoladefabrieken in Wieze en Halle.

Hogere efficiency

Met een totaal investeringsbedrag van 100 miljoen euro is dit Barry Callebauts grootste investering ooit in zijn operationele netwerk. The Chocolate Box verhoogt de efficiëntie van Barry Callebauts wereldwijde logistieke activiteiten en maakt het mogelijk om klanten nog sneller te bedienen. Het magazijn in Lokeren is gelegen vlak bij de E17, een uitstekende uitvalsbasis voor het transport in West-Europa en biedt directe toegang tot de haven van Antwerpen voor wereldwijde verzendingen.

Automatisering

Het distributiecentrum heeft een  totale oppervlakte van 12 voetbalvelden. In de volledig geautomatiseerde high bay van 41 meter hoog kunnen tot 125.000 pallets worden opgeslagen bij een constante temperatuur van 18 °C. Ruim 120 medewerkers, van wie 40 nieuw gecreëerde functies uitoefenen, garanderen dat alles er op rolletjes loopt.

Lees ook
Monoprix opent ‘s-werelds eerste CO2-neutraal distributiecentrum vol met robots

Duurzaamheid

The Chocolate Box is niet alleen het grootste, maar ook het duurzaamste chocolademagazijn ter wereld. The Chocolate Box kreeg als eerste gebouw in de Benelux een BREEAM Outstanding certificaat. Het gebouw kan volledig in zijn eigen energieverbruik voorzien en is daardoor volledig energiepositief. Om het certificaat te behalen, werd gebruikgemaakt van de nieuwste technieken op het gebied van duurzaam bouwen: zonnepanelen, luchtbehandelingsunits, regenwater- en warmterecuperatie, vochtigheidsregeling, isolatie en geothermische energie. Daarnaast is er natuurlijk daglicht in het hele gebouw en zijn er ontspanningsruimtes en voorzieningen voor e-bikes.

Groeistrategie

Peter Boone: ceo van de Barry Callebaut Groep: “The Chocolate Box is een echte mijlpaal voor Barry Callebaut. Vanuit Lokeren worden alle verpakte chocoladeproducten, voornamelijk onder ons Belgische chocolademerk Callebaut, verzonden naar de rest van de wereld. The Chocolate Box is een mooi voorbeeld van onze slimme groeistrategie waarbij we inzetten op meer efficiëntie, zodat we onze klanten op een duurzamere manier kunnen bedienen.”

The Chocolate Box is het resultaat van een succesvolle samenwerking tussen Barry Callebaut, vastgoedontwikkelaar WDP en de stad Lokeren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven