Amazon zet rem op (nieuwe) warehouses • Warehouse Totaal Ga naar hoofdinhoud

Amazon zet rem op (nieuwe) warehouses


Amazon opende tal van warehouses tijdens de coronapandemie. Nu worden de fulfilment- en distributiecentra net zo hard weer gesloten en worden nieuwbouwprojecten uitgesteld.

Amazon breide tijdens corona flink uit met zijn aantal warehouses. Enerzijds om de enorme groei in e-commerce op te vangen én de e-commercereus wilde  vanwege mondiale supply chain issues meer voorraad en dichterbij zijn fulfilment centra opslaan.

Teveel opslagoppervlakte

Nu de consument de winkelstraat weer meer weet te vinden, zit Amazon met een overschot aan warehouseruimte. Reden voor het bedrijf tientallen dc’s te sluiten en nieuwbouw uit te stellen in thuisland de Verenigde Staten. Amazon heeft ruim een dozijn magazijnen in het hele land uitgesteld of geannuleerd, bevestigde een woordvoerder van het bedrijf tegenover USA Today.

Sluiting warehouses

Vorige maand meldde FreightWaves al dat Amazon nieuwbouwplannen had geannuleerd of vertraagd van 16 warehouses in 12 staten. “Amazon heeft dit jaar tot nu toe meer dan 25 bezorghubs en fulfilmentcentra in de VS geannuleerd, gesloten, op de lijst gezet voor onderverhuur of in de wacht gezet en heeft de opening van nog eens 15 uitgesteld”, meldde de Wall Street Journal.

Digitaal Basis abonnement op Warehouse Totaal

“In totaal heeft Amazon meer dan 40 centra in het hele land geannuleerd, gesloten, vertraagd of on hold gezet, meldt FreightWaves.

Amazon heeft niet gezegd of het van plan is om al zijn gepauzeerde sites te heropenen en op een later tijdstip te lanceren.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven