Active Ants versnelt inbound proces door slim meetsysteem • Warehouse Totaal Ga naar hoofdinhoud

Active Ants versnelt inbound proces door slim meetsysteem


Active Ants heeft de ouderwetse meetlat vervangen door een slim automatisch meetsysteem. De tool zorgt voor een sneller en efficiënter inbound proces.

Slimmer, sneller, maar vooral efficiënter. Dat zijn de redenen waarom Active Ants automatiseert en robots inzet in zijn e-fulfilmentcentra.

Autostore en de robots van Grey Orange vormen het hart van de vergaande gerobotiseerde operaties in Roosendaal en het pas opgeleverde gerobotiseerde fulfilment center in Willebroek België.  

Slim meetsysteem

Een ander slimme tool die de e-fulfilment speler gebruikt om zijn proces te optimaliseren, is gevestigd bij de docks. Hier begint het vergaande geautomatiseerde proces; manueel.  De goederen worden handmatig gelost uit de trucks, uitgepakt en klaargezet voor replenishment van de Autostore. Ruim negentig procent van alle te verwerken producten komen in het Autostore systeem terecht. De overige tien procent worden manueel opgeslagen en verwerkt omdat ze vanwege hun gewicht of formaat niet in een bak passen.

Om het inbound proces van nieuwe goederen waarvan de maten nog niet bekend zijn te versnellen, maakt het e-fulfilment bedrijf gebruik van een ‘dimensional system ’van het Amerikaanse bedrijf Covariant in plaats van de ouderwetse meetlat. Dit systeem meet de inkomende goederen via een camerasysteem waardoor medewerkers binnen no time weten of dat product wel of niet in het Autostore systeem past.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven