Marktnieuws

Zalando start in de zomer met de bouw van een fulfilmentcenter in Bleiswijk, vlakbij Rotterdam. Vanuit het dc zullen de producten van de webshop worden verzonden naar klanten in Nederland, België, Luxemburg, Frankrijk, Spanje en het Verenigd Koninkrijk.

16 miljoen items

De nieuwe locatie beslaat een vloeroppervlak van 140.000 vierkante meter en een totale opslagcapaciteit van 16 miljoen items. De eerste pakketten worden waarschijnlijk vanaf de zomer van 2021 geleverd. Het center levert op de ‘middellange termijn’ ongeveer 1500 banen op.

Het pand moet Zalando helpen om aan de groeidoelstellingen te voldoen en om ‘het startpunt van mode’ te worden, zegt vicevoorzitter Jan Bartels. “De komende vijf jaar willen we onze omzet in deze regio meer dan verdubbelen en daarmee onze positie als marktleider versterken”, voegt Kenneth Melchior toe. Hij is voor Zalando directeur over Noord-Europa.

“De opening van dit fulfilmentcenter is cruciaal om de groei mogelijk te maken. We kijken ernaar uit om onze klantpropositie te verbeteren door de levertijden in de Benelux te verkorten en door services zoals next day of same day delivery te introduceren, zodra Bleiswijk operationeel is”, aldus Melchior.

Investering en locatie

Zalando investeert 200 miljoen euro in de intralogistiek. Het fc heeft het hoogste niveau van automatisering binnen het Zalando-netwerk, dat bestaat uit negen centers verspreid over Europa. De hoge mate van automatisering neemt fysiek zware taken van medewerkers uit handen, terwijl het serviceniveau voor klanten van Zalando wordt verhoogd.

Inschrijven nieuwsbrief

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven