Marktnieuws

Het Openbaar Ministerie heeft een celstraf van veertien jaar geëist tegen Paul van W. De voormalige eigenaar van logistiek dienstverlener Van Wanrooy uit Oosterhout is de hoofdverdachte in een zaak die gaat over grootschalige cocaïnesmokkel.

Colombiaans drugskartel

Van W. onderhandelde naar verluidt persoonlijk met leden van de Colombiaanse Clan del Golfo. Van W. zou ruim 10.000 kilo cocaïne met een straatwaarde van meer dan een half miljard euro in containers hebben verscheept.

Het ging om twee grootschalige drugstransporten: een lading van 7000 kilo coke eind 2017 en 3500 kilo coke in de zomer van 2018.

Nederland: marktplaats voor cocaïne

“Het is drie keer de hoeveelheid van wat in Nederland jaarlijks gebruikt wordt”, aldus de officier van justitie. “Het laat zien dat Nederland de marktplaats van cocaïne is voor Europa. Van W. gebruikte zijn transportbedrijf om de drugs hier te brengen.”

Vier verdachten

Er zijn in totaal vier verdachten: Van W., zijn secretaresse Van B. en twee anderen. Ze ontkennen echter dat ze wisten dat ze cocaïne vervoerden. Het OM gelooft dat niet: “Het is onvoorstelbaar dat er voor honderden miljoenen euro’s risico terechtkomt bij onwetende ontvangers. Dan zouden Van W. en Van B. twee keer op het verkeerde moment op de verkeerde plek zijn. Twee keer in acht maanden tijd…”

De rechter hoopt voor Kerstmis uitspraak te doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven