Ga naar hoofdinhoud

Zo wil Zalando retouren reduceren


Zalando gaat nieuwe techniek gebruiken. De innovatie moet het aantal retouren reduceren.

Retouren reduceren in de e-commerce, zeker in de fashion, is al jaren een heikel punt. Nederland is Europees kampioen als het aankomt op retouren.  Ikea zocht het een aantal jaren terug in slimme techniek door een belang te neme in Optoro.

Zalando retourenoplossing

Zalando zoekt het nu eveneens in slimme techniek om zijn aantal terug te dringen: bodyscan-app. De tool moet klanten beter in staat stellen kleding in de juiste maat te bestellen en het retourpercentage te verlagen.

Het maken van twee foto’s met een smartphone terwijl de klant nauwsluitende kleding draagt, is voldoende om lichaamsafmetingen te bepalen en klanten te helpen de juiste pasvorm te vinden voor de volgende aankoop.

Beschikbaarheid

De functie is nu beschikbaar voor klanten in Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland. Het kan worden gebruikt voor damestops, waaronder jumpsuits, jassen, jassen en jurken. Met name in deze categorie is het bijzonder moeilijk om de juiste maat te vinden. In de toekomst zal de functie ook worden uitgerold in andere categorieën en markten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven