DHL opent Amsterdamse cityhub • Warehouse Totaal Ga naar hoofdinhoud

DHL opent Amsterdamse cityhub


DHL Parcel heeft er weer een cityhub bij. Se hub in Amsterdam is officieel geopend.

DHL bouwt gestaag verder aan zijn cityhub netwerk. Na de opening van Leeuwardeni n februari is het nu de beurt aan de hoofdstad.

Vanuit het klimaatneutrale gebouw aan de Westhavenweg 44 worden pakketten bezorgd voor het noordwestelijk deel van Amsterdam. Deze week opent de nieuwe vestiging in Aalsmeer. Dat brengt het aantal CityHubs waarmee de regio Amsterdam wordt beleverd in totaal op 7. 

Het concept van deze zeven CityHubs sluit aan bij de ambities van Amsterdam tot verduurzaming van stadslogistiek. Op de zeven CityHubs worden in de regio Amsterdam dagelijks pakketten van tienduizenden verzenders gebundeld en vervolgens de stad en wijken ingebracht.

131 cityhubs DHL

In heel Nederland heeft DHL een netwerk van 131 CityHubs. In voorgaande maanden openden soortgelijke duurzame vestigingen in Almere, Zoetermeer, Geleen, Breda, Nijmegen, Tilburg, Roermond en Leeuwarden; de overige vestigingen volgen later in dit en volgend jaar. Van de elektrische bestelbussen die vanuit de CityHubs opereren heeft DHL Parcel er inmiddels 2.200, waarmee het landelijk gezien de grootste vloot elektrische bestelauto’s heeft.

Foto: Diederik van der Laan

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven