Bol.com naar de beurs als het aan Ahold ligt • Warehouse Totaal Ga naar hoofdinhoud

Bol.com naar de beurs als het aan Ahold ligt


Ahold Delhaize, het moederbedrijf van onder meer Albert Heijn, wil bol.com voor een deel naar de beurs brengen.

Dat nieuws over bol.com, Nederlands grootste e-commercebedrijf, kondigde Ahold Delhaize maandag aan tijdens een beleggersdag. Het gaat om de plaatsing van een beperkt aantal aandelen op de beurs in Amsterdam.

Verdere groei Bol.com

Ahold Delhaize heeft het afgelopen jaar de strategische kansen voor bol.com, dat binnenkort een groot nieuw geautomatiseerd warehouse opent, nader bekeken en ziet in een beursgang onder meer toegang tot financiering om bol.com verder te laten groeien.

Lees ook
bol.com: ‘Zonder goede identificatie loopt onze operatie in de soep’

Bol.com zal een belangrijke rol blijven spelen in de strategische samenwerking met andere merken van Ahold Delhaize in de Benelux, benadrukt de onderneming. Ahold Delhaize zal verder op de lange termijn “significante controle” over bol.com behouden.

Tweede helft 2022 beursgang

De beursgang zal naar verwachting plaatsvinden in de tweede helft van 2022, zoals gebruikelijk afhankelijk van de marktomstandigheden. Ahold Delhaize rekent voor 2021 op een omzet van 5,5 miljard euro voor bol.com. In 2025 moeten de opbrengsten zijn verdubbeld. Ahold, destijds nog niet samen met het Belgische Delhaize, kocht bol.com in 2012 van investeerders Cyrte Investments en NPM Capital. De aankoopsom destijds was zo’n 350 miljoen euro.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven