Witron noteert recordomzet: boven miljard euro • Warehouse Totaal Ga naar hoofdinhoud

Witron noteert recordomzet: boven miljard euro


Witron heeft een succesvol jaar achter de rug. Het bedrijf zag de omzet boven de een miljard euro uitkomen.

De omzet van Witron, die we onder meer kennen van het hypermoderne Hoogvliet dc, blijft stijgen. De omzet groeide in het fiscale jaar 2021 ruim 48 procent, 340 miljoen euro meer dan het jaar daar voor. Daarmee overschreed het bedrijf voor het eerst de mijlpaal van een miljard euro.

Uitbreidingen gepland

Ook het aantal medewerkers is aanzienlijk toegenomen met 600 nieuwe medewerkers. Momenteel werken er wereldwijd 5.100 collega’s voor het Duitse familiebedrijf, waarvan ruim 2.100 in de hoofdvestiging in Parkstein.

Daar blijft het niet bij. In Parkstein komen er de komende jaren nog 1.800 extra banen bij. En ook internationaal staan op middellange termijn forse investeringen en verdere personeelsuitbreiding centraal. Een van de plannen is om het Amerikaanse hoofdkantoor in Chicago fors uit te breiden, zowel de gebouweninfrastructuur als het personeelsbestand.

Automatisering proven technology

De basis voor de uitsluitend autonome  groei en de goed gevulde orderportefeuille is het grote vertrouwen van nieuwe en bestaande klanten in de geautomatiseerde end-to-end oplossingen van Witron, aldus het bedrijf. In Nederland bedienen meerdere grote supermarkten zich van de techniek van het bedrijf. Naast Hoogvliet gaat ook supermarkt Plus zijn geautomatiseerde dc voorzien van Witron techniek. Eerder al koos Jumbo voor de oplossingen van Witron in zijn geautomatiseerde dc in Nieuwegein.

“De markt laat duidelijk zien hoe belangrijk de factor bedrijfscultuur is, vooral in projecten en langdurige samenwerkingen. Competentie, ervaring en toewijding zijn ongetwijfeld belangrijke fundamenten voor succes”, zegt oprichter en eigenaar Walter Winkler.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven