Warehouse managers: slimme technologie absolute must • Warehouse Totaal Ga naar hoofdinhoud

Warehouse managers: slimme technologie absolute must


Smart warehousing technieken zijn cruciaal om te overleven in een snel veranderende on-demand economie. De investeringen in slimme technieken zijn fors toegenomen en zullen blijven stijgen.

Over groei heeft de material handling business al jaren niet te klagen en zal dat de komende tijd ook niet doen. Zo bleek recent uit onderzoek van MMH.com. Zebra bevestigt de innovatie- en investeringsdrang onder warehouse managers met zijn bevindingen. Negen op de tien warehouse managers vindt nieuwe technologie essentieel. Implementatie is nodig om concurrerend te zijn in de on-demand economie. Dat blijkt uit een recent onderzoek van Zebra.

Investeringen

Corona met als gevolg de  snel groeiende e-commerce en personeelstekorten hebben de nut en noodzaak vergroot.  Met name in Europa heeft meer dan driekwart van de managers hun inspanningen opgevoerd. Ze verschuiven hun focus en besteden het meeste geld aan technologieën die personeelsvergroting en workflow-automatisering ondersteunen. Het gebruik van wearables, mobiele printers en robuuste tablets neemt de komende jaren verder toe. Ook mobiele dimensioneringssoftware die pakket- en kartonmetingen automatiseert winnen terrein is de verwachting.

Autonome mobiele robots

23% van de Europese magazijnbeheerders heeft al een of andere vorm van autonome mobiele robots (AMR) ingezet, wat in lijn is met de wereldwijde trend (27%). Binnen vijf jaar zal dat aantal naar verwachting groeien tot 88% in Europa en 90% over de hele wereld.

Niets doen is een groter risico dan investeren in automatisering

“We zien een positieve verschuiving in de supply chain en in het bijzonder in magazijnen”, zegt Mark Wheeler, Director of Supply Chain Solutions, Zebra Technologies. “De meeste besluitvormers zijn van mening dat niets doen een groter risico is dan investeren in automatisering. Men voelt zich steeds comfortabeler bij het integreren van allerlei nieuwe technologieën in hun huidige activiteiten en infrastructuur.”

Belangrijkste uitdagingen warehouse

Managers hebben het moeilijker om orders op tijd de deur uit te krijgen dan drie jaar geleden en ze worstelen om de nauwkeurigheid en zichtbaarheid van de voorraad te behouden.

Tussen nu en 2025 verwachten meer dan acht van de tien dat het aantal voorraadhoudende eenheden (Stock-Keeping Units, SKU) dat ze vervoeren en het aantal verzonden artikelen zal toenemen. Ze zijn van plan om retourbeheeractiviteiten uit te breiden, meer diensten met toegevoegde waarde aan te bieden en hun fysieke voetafdruk te vergroten, waarbij zowel het aantal als de omvang van de magazijnen zal toenemen.

Personeelstekort

Hoewel zes van de tien magazijnmanagers wereldwijd ook het personeelsbestand binnen het komende jaar wil vergroten om het op het juiste niveau te krijgen, geeft ongeveer de helft toe dat het tijdig vinden (55%) en opleiden (54%) van werknemers een grote uitdaging blijft. Dit geldt met name in Europa, waar 48% aangeeft dat het moeilijk is om werknemers te vinden en 50% zegt dat opleiding een uitdaging is. Als gevolg hiervan zijn ongeveer acht van de tien besluitvormers het erover eens dat men in de toekomst meer op automatisering zullen moeten vertrouwen.

Automatisering

Terwijl de meeste magazijn manager zowel in Europa (88%) als wereldwijd (90%) AMR’s zullen inzetten voor het picken van personen naar goederen (P2G), materiaalverplaatsingen en andere geautomatiseerde voorraadverplaatsingen, zal 92% in Europa en 94% wereldwijd investeren in software die helpt bij het automatiseren van analyses en besluitvorming. Men wil de effectiviteit en efficiëntie van werknemers verhogen en de arbeidskosten verlagen.

Efficiency

Nu magazijnmanagers van plan zijn de automatisering te vergroten, zullen sommigen misschien zeggen dat er banen zullen verdwijnen. Toch zijn onderzoeksrespondenten van mening dat automatisering kan helpen om meer mensen aan het werk te houden en lege banen op te vullen. Meer dan driekwart van de magazijnmedewerkers in Europa (75%) en wereldwijd (78%) zegt dat minder kilometers lopen per dag hun werk aangenamer zou maken, zelfs als men meer artikelen zou moeten picken of afhandelen, en 81% is er sterk van overtuigd dat AMR’s magazijntaken minder stressvol zullen maken.

Over vijf jaar

Zes van de tien besluitvormers denkt dat ze de komende vijf jaar zullen investeren in technologieën die de zichtbaarheid van de voorraad en activa in hun magazijnen en de algehele zichtbaarheid in de supply chains vergroten.

Negen van de tien managers verwachten dat het gebruik van op sensoren gebaseerde technologieën zoals radiofrequentie-identificatie (RFID), computer vision, fixed industrial scanning en machine vision-systemen de komende vijf jaar gebruikelijker zal worden.

Belangrijkste regionale bevindingen

Azië-Pacific

  • Negen op de tien APAC-besluitvormers zijn het erover eens dat machinevisie en/of vaste industriële scantechnologie op belangrijke gebieden tijd zou besparen en fouten zou elimineren, hoewel slechts een kwart ze momenteel gebruikt.

Europa

  • Europese magazijnmedewerkers zeiden het vaakst dat ze hun werkgever positiever zouden zien als ze over mobiele apparaten en technologie zouden beschikken (85%).

Latijns-Amerika

  • 96% van de medewerkers in LATAM gelooft dat het implementeren van magazijntechnologieën zoals robotica en apparaten zou helpen om werknemers aan te trekken en te behouden, de hoogste van alle regio’s.

Noord-Amerika

  • 86% van de Noord-Amerikaanse besluitvormers zegt dat de pandemie hen ertoe heeft aangezet om sneller te evolueren en te moderniseren, het meeste van elke regio.

Onderzoek

Zebra’s Warehousing Vision Study werd in januari en februari 2022 uitgevoerd door extern onderzoeksbureau Azure Knowledge Corporation. Het bevat feedback van meer dan 1.500 besluitvormers en medewerkers die magazijn- of distributiecentrumactiviteiten in productie, detailhandel, transport, logistiek en groothandeldistributie in Noord-Amerika, Latijns-Amerika, Europa en Azië-Pacific beheren en onderhouden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven