Sivafrost verdubbelt vrieshuiscapaciteit: ruimte voor 15.000 pallets • Warehouse Totaal Ga naar hoofdinhoud

Sivafrost verdubbelt vrieshuiscapaciteit: ruimte voor 15.000 pallets


Dematic heeft het nieuwe hoogbouw vrieshuis van Sivafrost geautomatiseerd. Daarmee verdubbelt deze logistieke dienstverlener de opslagcapaciteit naar 30.000 pallets, om succesvol verder te groeien.

Sivafrost heeft voor Dematic gekozen omdat ze als enige leverancier op het bestaande terrein een verdubbeling van de opslagcapaciteit konden realiseren. Belangrijke voordelen van de nieuwe automatiseringsoplossing voor Sivafrost zijn de toekomstige groeikansen en businessontwikkeling.

“Wij hebben hier op een compacte en innovatieve wijze een verdubbeling van onze opslagcapaciteit gerealiseerd, met de automatiseringsoplossing van Dematic”, vertelt Stijn Siongers, eigenaar en directeur van Sivafrost in het Belgische Dendermonde.

“In het nieuwe ruim 40 meter hoge vrieshuis verplaatsen vier automatische kranen alle pallets met diepvriesproducten. Die pallets worden door conveyors en liften vanaf onze productieruimte en expeditie aangevoerd en weer gepickt voor het leveren van klantorders. Met deze investering garanderen wij de toekomstige groei van Sivafrost, door meer opslagcapaciteit en nieuwe services te kunnen aanbieden.”  

Om de beperkte ruimte op het Sivafrost-terrein optimaal te benutten is het bestaande bedrijfsgebouw via een tunnel met conveyors en palletliften verbonden met het nieuwe hoogbouw vrieshuis. Tevens zijn er zes los- en laaddocks diagonaal onder het nieuwe gebouw gerealiseerd. “In het kader van ons masterplan voor de komende jaren hebben wij eerst geïnvesteerd in duurzame energievoorziening via zonnepanelen en een windmolen”, vervolgt Siongers. “Daarna hebben wij in samenwerking met Dematic een volledig geautomatiseerd hoogbouw vrieshuis gerealiseerd, om te kunnen voldoen aan de toenemende vraag van bestaande en nieuwe klanten.”    

Voor Dematic waren de eisen en wensen van Sivafrost een mooie kans om de ervaring op het gebied van magazijnautomatisering te laten zien. “Een hoogbouw vrieshuis inrichten, automatiseren en integreren met alle bestaande logistieke processen op een beperkt bedrijfsterrein, vraagt om meer creativiteit en vakkennis dan in andere projecten”, zegt Sacha van Droogenbroeck, Senior Director SD & Managing Director van Dematic NV. “Omdat Sivafrost ook samenwerkt met andere klanten van Dematic, zoals Agristo, versterken wij met dit project onze marktpositie in vrieshuizen.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven