Ga naar hoofdinhoud

Schroevengroothandel  automatiseert magazijn met PowerCube


Een primeur voor schrevengroothandel Fastbolt. De specialist uit Gronau, grenzend aan Enschede,  automatiseert zijn distributiecentrum als eerste bedrijf in Duitsland.

Jungheinrich heeft er weer een klant bij voor zijn PowerCube, het compacte bakkenmagazijn dat in 2022 het levenslicht zag. Fastboltis de eerste klant in Duitsland die overstapt op het systeem. De mondiale primeur was voor en Zwitsers bedrijf.

Ruimtewinst

De schroevengroothandel uit Gronau, vlak over de grens bij Enschede, kiest voor het systeem vanwege de ruimtebenutting, flexibiliteit, hoge prestaties en eenvoudige fysieke en digitale integratie in het bestaande magazijn. Fastbolt zal de PowerCube gebruiken voor de opslag van kleine onderdelen.

Op een vloeroppervlak van 480 vierkante meter biedt Fastbolt plaats aan ruim  18.000 bakken voor kleine onderdelen met een laadvermogen tot 50 kilogram per stuk. Dankzij deze opslagdichtheid kan Fastbolt de PowerCube eenvoudig integreren in het bestaande magazijn, inclusief het bestaande brandbeveiligingsconcept.

PowerCube details

Vijf PowerCube-shuttles zorgen voor de snelle opslag en het ophalen van bakken met kleine onderdelen in het compacte bakkenmagazijn van Fastbolt. Met snelheden tot 4 m/s kunnen de shuttles tegelijkertijd twee bakken, elk met een lading van 50 kilo, naar drie werkstations vervoeren.

De lithium-ion accu’s van de shuttles worden tijdens het gebruik tijdelijk opgeladen op de respectievelijke werkstations, met de stroomcollectoren op de shuttle en de laadcontacten op het stellingsysteem. De shuttles kunnen volledig automatisch onder de PowerCube stellingen bewegen, wat flexibiliteit geeft. Bijvoorbeeld dat het magazijn flexibel naar boven kan worden gebouwd en ook kan worden aangepast aan individuele dakvormen.

Dankzij het schaalbare aantal shuttles kan de doorvoercapaciteit van de Jungheinrich PowerCube naar behoefte worden aangepast wanneer de vraag toeneemt of het productassortiment wordt uitgebreid.

Opslagruimte

Ekkehard Beermann, managing director bij Fastbolt: “Door ons magazijn voor kleine onderdelen om te bouwen van palletstellingen naar de PowerCube, optimaliseren we het gebruik van onze opslagruimte en verhogen we tegelijkertijd de efficiëntie van onze orderverzamelprocessen aanzienlijk.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven