Robots veroorzaken brand in magazijn: duizenden orders gecanceld • Warehouse Totaal Ga naar hoofdinhoud

Robots veroorzaken brand in magazijn: duizenden orders gecanceld

Foto: Bron: Ocado

In het distributiecentrum van supermarktketen Ocado in Erith, Londen, zijn drie robots op elkaar gebotst. 

Ocado maakt in zijn warehouses gebruik van een een zelfontwikkeld en gridgebaseerd systeem waar geautomatiseerde robots – net zo groot als een wasmachine – overheen rijden om alle boodschappen te sorteren. Ocado stelt dat een winkelkarretje van 50 producten in tien minuten verwerkt kan worden. In het dc in Erith verwerkt Ocado normaal gesproken 150.000 bestellingen per week. 

100 brandweermannen

Afgelopen vrijdag ging het echter mis. Drie robots botsten op het grid tegen elkaar met een fikse brand tot gevolg. De brandweer rukte met vijftien auto’s en honderd brandweerlieden uit om het vuur te blussen. Het was, aldus de brandweer, een ‘uitdagende operatie’. 

Duizenden orders gecanceld

De 800 medewerkers in het dc moesten worden geëvacueerd. Er zijn geen gewonden gevallen. Doordat de brandweer het vuur relatief gauw onder controle kon krijgen, is de schade beperkt gebleven. Desondanks heeft Ocado duizenden bestellingen moeten annuleren en moet men de opgelopen achterstand zo snel mogelijk zien in te halen. 

Binnen een week schade herstellen

“Hoewel we enige verstoring van activiteiten verwachten, werken we eraan om de normale service zo snel mogelijk te herstellen”, aldus Ocado in een verklaring. “We verwachten dat de site binnen een week weer operationeel is en bedanken de klanten voor hun geduld.”

Februari 2019: magazijn fikt af

Het is niet de eerste keer dat er brand uitbreekt in een warehouse van Ocado. In februari 2019 brandde het magazijn in Andover, Zuid-Engeland, af na een storing in de batterijoplader van een van de robots. 

De brand in Andover, februari 2019.

Over Ocado

Ocado begon in 2000 als online supermarkt en behaalde een jaar geleden nog een jaaromzet van ongeveer 1,7 miljard euro. Men groeide daarnaast uit tot een toonaangevend technologiebedrijf daar Ocado als een van de eerste (online) supermarkten zijn eigen soft- en hardware-oplossingen besloot te ontwikkelen.

Wil je meer weten over veiligheid in magazijnen? Bestel dan nu ons verse e-book ‘Veiligheid in het Magazijn 2021’ voor slechts EURO 3,50.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven