Ga naar hoofdinhoud

Robots laden Fedex trucks


Vrachtwagens die geladen worden per robot. Fedex en Dexterity nemen de proef op de som en tonen dat het kan.

Het laden van vrachtwagens wordt al lange tijd beschouwd als een van de meest uitdagende taken in distributie- en sorteercentra.

Dexterity AI, dat zich al jaren richt zich op die uitdaging heeft nu samen met Fedex, dat begin dit jaar zijn vernieuwde hub in Arnhem opende, een robot ontwikkeld die het laden van vrachtwagens door mobiele robots mogelijk maakt.

Loading robot

 Dexterity, dat sinds vorig jaar in zee is gegaan met Dematic, is volgens eigen zeggen erin geslaagd de robot een intelligentie te geven waardoor die het vermogen heeft om verschillende dozen te zien, te pakken op snelheid om trailers autonoom te laden. Stabiel en veilig,

 Rebecca Yeung, corporate vice president Operations Science and Advanced Technologies bij FedEx: “We zoeken een oplossing die de uitdagingen van het laden van vrachtwagens helpt verlichten. De samenwerking met Dexterity AI om het nieuwste op het gebied van AI en robotica te combineren, ondersteunt ons operationeel team en komt tegemoet aan de groeiende vraag van klanten.”

Robotarm

Dexterity AI’s eigen mobiele robotontwerp, DexR, navigeert autonoom naar de achterkant van trailers en wordt aangesloten op een aangedreven transportsysteem dat de robot dozen rechtstreeks vanuit het sorteersysteem voedt. Dankzij het twee-armige ontwerp van de DexR kan de robot tegelijkertijd dozen pakken en verpakken, wat de doorvoer verbetert.

Kenmerken robot Dexterity Fedex

Enkele kenmerken van de oplossing zijn

● Generatieve wandplanning: Bij elke nieuwe doos die aan de DexR wordt aangeboden, heeft de AI-software van Dexterity 500 milliseconden of minder nodig om miljarden mogelijkheden voor wandopbouw te beoordelen om trailers te verpakken met strakke, stabiele wanden.

Een gevoel van tastzin: Dexterity’s AI-gestuurde krachtcontrole geeft robots een uniek tastgevoel zodat ze weten hoe ze voorzichtig dozen tegen elkaar moeten duwen om strak ingepakte wanden te creëren.

Verbetering op basis van machinaal leren: Machine learning zorgt ervoor dat met elke gepickte doos, de Dexterity AI vrachtwagenbeladingssoftware nog efficiënter wordt in het verwerken van een breder scala aan verpakkingsuitdagingen.

Geïntegreerde bewegingsplanning: Door zijn eigen traject- en bewegingsplanning te integreren, helpt het Dexterity AI-platform de twee armen van de DexR snel in trailers te bewegen zonder tegen elkaar of tegen de wanden van de truck te botsen.

FedEx is bezig met het testen van de vrachtwagenlaadtechnologie met als doel de technologie te verfijnen en in de toekomst commercieel in te zetten.

De officiële onthulling van deze innovatieve AI-aangedreven robotica vrachtwagenlaadtechnologie vond plaats tijdens het gezamenlijke evenement van de bedrijven “Unlock the Dock” in San Francisco op 26 september 2023.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven