Ga naar hoofdinhoud

Picnic van Polen bouwt shuttle warehouse


De Poolse online supermarkt Frisco bouwt een geautomatiseerd warehouse nabij Warschau. Een shuttlesysteem van TGW vormt het hart van de operatie.

Frisco, de Picnic van Polen timmert in zijn thuisland flink aan de weg. Eerder automatiseerde de online super al een warehouse nabij de hoofdstad. Daar komt nu een tweede bij. Net als Picnic, dat in 2021 in Utrecht zijn eerste geautomatiseerde dc opende, maakt ook Frisco gebruik van de techniek van TGW.

Frisco.pl is een van de toonaangevende eGrocery spelers in Polen en bedient ruim 120.000 klanten in Warschau, Krakau, Poznań, Wrocław Bydgoszcz, Tricity en Silezië met boodschappen en non-food artikelen.

Shuttlesysteem

Een shuttle magazijn met 48.000 opslaglocaties zal het performante hart vormen van het nieuwe systeem, dat ook in de Poolse hoofdstad gevestigd zal zijn. Het shuttle magazijn zal directe toegang geven tot elk item en zo de kortst mogelijke cyclustijden mogelijk maken. De plannen omvatten vier gangen voor kw artikelen en twee voor gekoelde producten. Klantorders worden samengesteld op ergonomische PickCenter One werkstations.

“Het tweede geautomatiseerde magazijn stelt ons in staat om onze activiteiten in Warschau te verdubbelen terwijl onze logistieke processen zeer efficiënt blijven”, zegt Grzegorz Bielecki, COO van Frisco.pl.

“Dit is opnieuw een belangrijke stap voor Frisco.pl. We werken aan ons ambitieuze plan om in de komende jaren met dubbele cijfers te groeien en de leidende positie in Warschau te behouden terwijl we tegelijkertijd de kwaliteit van onze producten en diensten op het gebruikelijke hoge niveau houden”, benadrukt Jacek Palec, ceo van Frisco.pl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven