Ga naar hoofdinhoud

Lineage heeft er een hightech warehouse bij: Cool Port II blinkt uit in efficiency


Lineage heeft haar Europese netwerk van koelhuizen uitgebreid. Cool Port II op City Terminal Rotterdam werd eind november officieel geopend.

Een monumentale stap in de richting van onze visie om ‘s werelds meest dynamische temperatuurgecontroleerde logistieke bedrijf te worden met de mogelijkheid om klanten in verschillende landen over de hele wereld te bedienen. Zo omschreef de leiding van Lineage de overname van Kloosterboer vorig jaar. De kers op de taart van die overname, qua warehousing, is misschien wel Cool port II; het nieuwste koel- vriehuis in de Rotterdamse haven die sinds januari 2022 operationeel is en eind november officieel werd geopend. Oorspronkelijk een initiatief van Kloosterboer en nu volledig omarmd door Lineage.

Verbeterde versie van warehouse Lelystad

Pal langs de A15 valt het pand niet te missen. Het witte, volautomatische diepvrieshoogbouwmagazijn, dat plaats biedt 60.000 palletlocaties, steekt fel af tegen de donkere grijzen wolken. Wie Lineage en zijn voorganger Kloosterboer heeft gevolgd de laatste jaren, ziet gelijkenissen met het vrieshuis in Lelystad dat in 2019 in gebruik is genomen. Cool Port II is het grotere broertje. “We hebben de ervaringen van andere panden meegenomen waaronder Lelystad. Rotterdam is wat dat betreft de verbeterde versie er van. Dan moet je denken aan grotere expeditie en de bufferlocatie”, stelt Mark Ketelaar, regional vice president Benelux Lineage Logistics. Het distributiecentrum is volgens eigen zeggen het enige koelhuis in Rotterdam dat is verbonden met Rotterdam Short Sea Terminals. Een meerwaarde voor Lineage in Europa omdat het bedrijf nog weinig present is in havensteden. Wereldwijd past het in de strategie van Lineage. Havenlocaties hebben de voorkeur, omdat het netwerkkansen biedt voor de wereldwijde logistiek van containers.

Premium artikel

Je wilt een   Premium   artikel lezen.

  • Log in als abonnee
  • Abonneer om direct onbeperkt   Premium   artikelen te lezen

Onbeperkt   Premium   artikelen lezen voor €3,62 per maand

– Onbeperkt   Premium   artikelen lezen op warehousetotaal.nl

– Alle edities van Warehouse Totaal digitaal lezen voor € 12,12 per maand

Direct abonneren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven