Ga naar hoofdinhoud

Ikea moderniseert e-commerce distributiecentrum


Ikea moderniseert en vergroot zijn e-commerce distributiecentrum vlak over de grens. De renovatie moet het warehouse, dat wordt gerund door ID Logistics meer snelheid geven.

Ikea maakt werk van zijn e-fulfilment. Recent heeft het zijn warehouse in het Duitse Bergkamen gerobotiseerd in samenwerking met DHL. Even verderop in Dortmund is het warehouse dat wordt gerund door ID Logistics onder handen genomen.

Sneller en duurzamer

Het e-commerce distributiecentrum van Ikea in Dortmund is vergroot en voorzien van moderne automatisering.  Deze strategische stap moet zorgen voor snellere en duurzamere leveringen aan eindklanten. De vestiging in Dortmund is sinds januari 2023 operationeel.

Ergonomische goederenliften

Het magazijn is geautomatiseerd met de installatie van een nieuw controlestation met een lengte van 3.000 meter, evenals nieuwe ruimtebesparende en ergonomische goederenliften.

Lees ook
Ikea bouwt winkels om tot fulfilment centra: dit levert het op

Led verlichting

Wat het milieu betreft, heeft ID Logistics de plastic verpakkingsfolie vervangen door een recyclebaar materiaal: papier dat door bevochtiging wordt gelijmd. De verpakkingsdozen zijn ook opnieuw ontworpen en zoveel mogelijk verkleind om elke lading te optimaliseren. Zo wordt het aantal vrachtwagens op de weg en dus de CO2-uitstoot verminderd. Ten slotte is het warehouse volledig voorzien van led verlichting met bewegingsdetectoren waardoor het elektriciteitsverbruik met 95% daalt.

Door de aanpassingen kan het warehouse van 44.000 m2, verdeeld over vier compartimenten,  100.000 pakketten per week verwerken, tegenover 60.000 voorheen. Om deze deze toegenomen activiteit te ondersteunen, is de vestiging gegroeid van 320 naar 600 voltijdse medewerkers.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven