Ikea bouwt winkels om tot fulfilment centra: dit levert het op • Warehouse Totaal Ga naar hoofdinhoud

Ikea bouwt winkels om tot fulfilment centra: dit levert het op


Winkels ombouwen tot fulfilment centra. Ikea maakt er werk van. Het moet de woonwinkel logistiek efficiënter en duurzamer maken.

E-commerce business is wereldwijd flink toegenomen, Ikea, dat een gerobotiseerd warehouse heeft geopend in Duitsland, blijft niet achter. Alleen al in Nederland is de online omzet in drie jaar tijd verdubbeld van 15 naar 30 procent. De helft van de omzet is nu gelinkt aan service als bezorgen, ophalen van orders en het in elkaar zetten van meubels.

“Dat geeft een uitdaging”, stelt Youssef Zouhair, fulfilment manager bij Ikea Nederland. Hij presenteerde de aanpak op de Logistica vandaag.

Ikea dichterbij de klant

Om de winkels efficiënter in te richten en de logistiek achter de online bestellingen te verbeteren, verbouwt Ikea zijn winkels om tot fulfilment centra. Door deze strategie kan Ikea Nederland beter inspelen op de veranderende consumentengedrag maar ook zijn kosten verlagen en duurzamer worden. Zouhair: “Onze winkels staan op goede locaties dichtbij de klant en hoe dichter bij de klant hoe goedkoper en sneller we kunnen leveren en op een duurzame manier. Dat past in ons doel om in 2025 volledig uitstootvrij te bezorgen.”

Lees ook
Ikea en DHL openen gerobotiseerd warehouse

Eerste fulfilmentcenter

De Ikea winkel in Groningen is de eerste enige winkel die momenteel is aangepast om de e-fufilment te verbeteren. Hiervoor is 3000 vierkante meter parkeergarage omgetoverd tot fulfilment locatie met outbound docks en click&collect.

 In de nabije toekomst staan meer winkels om de nominatielijst aangepakt te worden. Automatisering schuwt Ikea ook niet als dat nodig is. Zo heeft het bedrijf in Zagreb, Kroatië zijn winkel voorzien van een Autostore systeem om de e-fulfilment een boost te geven. Of dat in Nederland ook gaat gebeuren sluit Zouhair niet uit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven