Ga naar hoofdinhoud

Jungheinrich levert hoogbouwmagazijn Hewi


De Duitse moerenspecialist Hewi G. Winker laat een automatisch hoogbouwmagazijn bouwen met 9.888 palletplaatsen en slechts 3 gangen. Komende herfst moet de ruim 1 hectare grote locatie in Spaichingen (Zuid-Duitsland) in gebruik worden genomen. Jungheinrich tekent voor de realisatie van het hoogbouwmagazijn en de automatische logistiek rondom haar nieuwe productielijn.

Jungheinrich bouwt een silo-magazijn van 57 meter lang en 25 meter hoog. Silo-bouw is een constructie waarbij magazijnstellingen, de dak- en wandelementen van het pand dragen. Dat maakt een korte bouwtijd mogelijk.
De pallets zullen dubbeldiep worden opgeslagen in de drie gangen. Drie magazijnkranen van Mias (een onderdeel van Jungheinrich) slaan de pallets in en uit. De kranen halen een capaciteit van 93 dubbelspelen per uur. Conveyors verzorgen de aan- en afvoer. Het hele logistieke systeem wordt aangestuurd met Jungheinrich WMS-software en material flow controllers.

AGV’s

Voor de aanvoer van grondstoffen naar de productielijnen en voor de afvoer van containers gereed product richting opslag zullen zes AGV’s worden ingezet. Deze Jungheinrich Auto Pallet Movers (APM, type ERC 215a) worden eveneens gekoppeld aan het WMS. De overige transporttaken, zoals het laden en lossen van vrachtauto’s, worden verzorgd door manuele Jungheinrich stapelaars.
Hewi pakt ook de reeds bestaande productielocatie aan, waar zeven miljoen moeren en geëxtrudeerde onderdelen per dag worden geproduceerd. Hier implementeert Jungheinrich truckgeleiding software, die de productiviteit van de bestaande, manuele heftruckvloot moet verhogen.
Thomas Gruber, projectmanager Jungheinrich Intralogistic Solutions: “Het systeem is erop gericht om een verdere groei te kunnen faciliteren, zodra Hewi dat nodig heeft. Dat betekent dat zowel het automatische hoogbouwmagazijn, als de conveyors en de AGV’s naar wens kunnen worden uitgebreid.”
Managing director Markus Hänssler van Hewi over de nieuwbouw: “De nieuwe productiefaciliteit vormt de basis om ons succesvol verder te ontwikkelen. Met die extra groeiruimte kunnen we onze afzet verdubbelen.”

Over Hewi

Bij Hewi G. Winker werken 577 mensen. In 2015 realiseerde het bedrijf een omzet van 136 miljoen euro. Per dag verlaten zo’n zeven miljoen producten de huidige deuren in Spaichingen. 40 Procent daarvan is bedoeld voor export, waarvan 16 procent voor de EU.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven