Ga naar hoofdinhoud

Google Glass als orderpickhulp: BFG ziet picksnelheid flink toenemen


Het is misschien heel even wennen, orderpicken met behulp van een Google Glass. Maar als ze eenmaal gewend zijn, ziet BFG Warehousing de snelheid van orderpickers flink toenemen. “En het grootste voordeel: ze hebben hun handen vrij.”

Of ze nu bukken of reiken, naar links of naar rechts kijken: twee medewerkers van BFG Warehousing hebben altijd een scherm met pickinstructies voor hun ogen. Dit scherm toont onder meer de picklocatie, de productnaam, de productafbeelding, de houdbaarheidsdatum en het aantal stuks dat een medewerker moet pakken. Als hij dat gedaan heeft, bevestigt hij de pick door met een ringscanner de barcode op de picklocatie te scannen. Vervolgens toont het scherm automatisch de instructies die horen bij de volgende orderregel. “Wij werken nu bijna een jaar met de Google Glass. Het grote voordeel is dat de medewerkers bij het orderpicken hun handen vrij hebben”, vertelt Jeroen Oude Lansink, functioneel beheerder bij BFG Warehousing.

Het idee om de mogelijkheden van de slimme bril te onderzoeken, is afkomstig van Mark Kornet. De algemeen directeur van BFG Warehousing raakte in contact met Augmex, de eerste door Google gecertificeerde Glass-partner in Nederland. Tijdens een bezoek aan een bedrijf dat de bril al gebruikte, raakte hij onder de indruk van de mogelijkheden. Inmiddels heeft de logistiek dienstverlener uit Nijkerk twee brillen in gebruik. “Ze bevallen uitstekend. De brillen zorgen voor een versnelling van het orderpickproces. Daarnaast bieden ze een toegankelijke oplossing die weinig uitleg vergt. Nieuwkomers kunnen er snel mee aan de slag”, verklaart Oude Lansink.

Premium artikel

Je wilt een   Premium   artikel lezen.

  • Log in als abonnee
  • Abonneer om direct onbeperkt   Premium   artikelen te lezen

Onbeperkt   Premium   artikelen lezen voor €3,62 per maand

– Onbeperkt   Premium   artikelen lezen op warehousetotaal.nl

– Alle edities van Warehouse Totaal digitaal lezen voor € 12,12 per maand

Direct abonneren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven