Ga naar hoofdinhoud

Drone speciaist Verity haalt opnieuw miljoenen op


Verity heeft een financiële  boost gekregen in zijn internationale groeiambities.  Het Zwiterse bedrijf heeft in een nieuwe financieringsronde miljoenen opgehaald bij investeerders.

Met een nieuwe financiële injectie van 11 miljoen euro heeft Verity, dat onder meer drones heeft vliegen in Ikea distributiecentra, zijn groeiplannen weer een fikse opkikker gegeven. Eerder verwierf het bedrijf al 32 miljoen euro investeringsgeld. Ook DSV maakt gebruik van de Verity techniek.

Verity drone financiering

Het afgelopen jaar heeft Verity, dat inzet op voorraad tellen met drones, een groeiend aantal internationale logistieke klanten gelokt met zijn geautomatiseerde drone magazijninventarisatie- en beheersysteem. Als gevolg daarvan heeft het bedrijf zijn schaalvergrotingsinspanningen opgevoerd om te voldoen aan de stijgende huidige en toekomstige vraag van klanten, waaronder het organiseren van een Serie B-financieringsronde die afgelopen maart $ 32 miljoen opbracht.

De 11 miljoen is onder meer opgehoest door nieuwe investeerder Exor Ventures – die bedrijven Ferrari, Juventus FC en The Economist vertegenwoordigt. Eerder investeerders zijn:  Fontinalis Partners, Airbus Ventures, Sony Innovation Fund en ROBO Global Ventures.

De geautomatiseerde drone-inventarisatieoplossing van Verity wordt al gebruikt in ongeveer 30 magazijnen en opslaglocaties in 13 landen. Afgelopen maart voegde het bedrijf 16 Ikea-winkels in Europa aan die lijst toe.

Het bedrijf zegt dat zijn UAV-platform een snellere, nauwkeurigere en veiligere manier is voor bedrijven om de inventaris te bijhouden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven