Ga naar hoofdinhoud

Dit is de concrete winst van kortere looptijden in het magazijn


Uit onderzoek van de Universiteit van Leuven is gebleken dat 30 tot 50 procent van de werktijd wordt besteed aan de looptijd in een magazijn. Maurits Nederend van Vanas spreekt tijdens WT LIVE over de impact van looptijden in magazijnen en hoe deze gereduceerd kunnen worden.

Nederend onderscheidt twee manieren van het reduceren van looptijden. Zo kunnen het aantal nodige verplaatsingen gereduceerd worden, maar ook de afstand op zich. “We kennen allemaal wel het ABC-systeem, maar is dat voor uw magazijn nog wel de juiste manier?”, aldus Nederend. Vaak is dat niet het geval en moeten andere producten misschien wel vooraan staan om de looptijd te reduceren.

“Er zijn in het magazijn verschillende pickingmethodes mogelijk. Het kan zijn dat het voor jou de juiste is, maar voor jouw collega misschien helemaal niet. Zo is er bijvoorbeeld de klassieke orderpicking-methode, maar ook batchpicking en zonepacking.

Het is belangrijk dat het magazijn is opgedeeld in zones en dat er wordt gekeken naar de routing van de pickingmethode, aldus Nederend. Wordt de picking gedaan door één persoon of meerdere personen? En is er de mogelijkheid om meerdere orders te bundelen? Is het magazijn überhaupt op te delen in zones? 

“Last but not least, de methode van het lanceren. Druk ik één dag op de knop en zorg ik dan dat in één keer mijn orders door het systeem gaan? Of zorg ik dat mijn orders gefaseerd door het systeem gaan?” 

Meer weten over hoe jij jouw magazijn het beste kunt indelen en de looptijd kunt reduceren? Kijk dan de sessie van Vanas hieronder terug:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven