Ga naar hoofdinhoud

Ongevallen voorkomen met videoanalyse en AI


Veiligheid is en blijft een hot topic in de logistieke sector. Daarom ontwikkelen diverse leveranciers nieuwe oplossingen waarmee ongevallen kunnen worden voorkomen. Het Belgische Essensium ontwikkelde SafeTrack, dat aanrijdingen moet voorkomen met videoanalyse en kunstmatige intelligentie. Hoe werkt dat, en voor wie is het?

AI in de logistiek en dus ook in het warehouse rukt op. De techniek kan niet alleen de productiviteit verhogen, het kan ook de veiligheid vergroten. Dat claimt Sebastiaan Evers, sales director Essensium dat AI in zet in zijn nieuwste took SafeTrack genaamd.

Digital twin warehouse

De implementatie van SafeTrack begint met een locatiescan. Daarbij brengt Essensium het warehouse gedetailleerd in beeld en verwerkt de opgenomen data tot een 2d-plattegrond. Deze zogenaamde ‘digital twin’ is een interactieve kopie van het warehouse, waarop de positie van vervoermiddelen realtime wordt getoond. De door Essensium op voertuigen geïnstalleerde ‘Blackbox’ beschikt over twee naar voren kijkende camera’s én een naar het plafond gerichte lens. Door beelden van het plafond te vergelijken met gegevens uit de scan is het systeem in staat om, heel nauwkeurig, de locatie van het voertuig te bepalen.

SafeTrack herkent een persoon ongeacht de kleding. Ook herkent de software veilige zones, waardoor voertuigen niet afremmen voor medewerkers die zich op een veilige plek bevinden, claimt Evers. “Onze klanten zijn grote bedrijven met een hoge veiligheidscultuur. Onder meer farmaceutische bedrijven Pfizer en Takeda gebruiken het, maar ook vanuit de automotive is er veel interesse.”

Voor abonnees artikel

Het artikel dat je probeert te lezen is een   voor abonnees   artikel.
Voor abonnees artikelen zijn alleen toegankelijk voor abonnees van Warehouse Totaal.

Digitaal abonnement

Voor slechts € 12,12 per maand sluit je al een digitaal jaarabonnement af. Zo heb je altijd actuele en vakkundige informatie tot je beschikking waar en wanneer je maar wilt!

Bekijk de aanbieding 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven