Ga naar hoofdinhoud

CB bestelt nieuwe ‘highway’ voor nieuw boekenmagazijn


Logistiek dienstverlener CB en TBWB hebben een contract getekend voor het aanleggen van een nieuwe ‘highway’ in het magazijn in Culemborg. 

Deze highway zorgt voor de koppeling van het nieuwe bakkenmagazijn met de huidige installaties in het bestaande magazijn. Daarnaast zorgt deze highway ervoor dat zowel de voorraad- als orderbakkenstroom die voorheen gescheiden was, nu gecombineerd worden.

Met het nieuwe bakkenmagazijn optimaliseert en vergroot CB de huidige bakkenstroom van zowel voorraad- als orderbakken. CB kan met dit nieuwe bakkenmagazijn nog beter voldoen aan de fijnmazige bestellingen die internet en de boekhandels tegenwoordig stellen.

150.000 bakken, 2.000 bakken per uur

Het nieuwe magazijn van CB werkt met shuttlerobots en heeft een capaciteit voor de opslag van 150.000 bakken met een handelingscapaciteit van 2.000 bakken per uur. De maximale opslagcapaciteit kan op termijn worden uitgebreid naar 300.000 bakken. 

CB koos voor TBWB vanwege de slimme oplossing om de oude rollenbanen van 400V te upgraden naar een energiezuinige en stillere 24V rollenbanen van Interroll group. Hierbij wordt de structuur van het huidige systeem waar mogelijk hergebruikt. 

Daarnaast zijn de meer dan 30 lange relatie tussen CB en TBWB én de diverse automatiseringsklussen die TBWB voor CB de afgelopen jaren heeft uitgevoerd, belangrijke factoren om de opdracht bij TBWB onder te brengen.

Jubileum

Zowel het nieuwe bakkenmagazijn als de highway zijn in maart 2021 klaar. Dan worden ze beiden feestelijk geopend en viert CB ook haar 150-jarig bestaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven