Magazijnautomatisering
CB
PSB, De Vries en Verburg en CB proosten op de plek waar straks een nieuw magazijn zal verrijzen.

Logistiek dienstverlener Centraal Boekhuis (CB) opent een nieuw distributiecentrum in Culemborg. Dit zogeheten bakkenmagazijn wordt 30 meter hoog, 30 meter breed en 100 meter lang. Het pand moet op 1 april 2021 klaar zijn.

Hans Willem Cortenraad, algemeen directeur CB: “Om onze groei te faciliteren en onze servicelevels verder uit te breiden, is expansie met een ‘bakkenmagazijn’ essentieel. Het magazijn past goed bij de ontwikkelingen in de markt. Wij zien meer behoefte aan opslag van kleinere hoeveelheden.”

“Bovendien neemt het aantal verschillende artikelen dat bij CB op voorraad ligt steeds verder toe. Dit betekent in de praktijk dat we vaker de ‘grijpvoorraden’ moeten aanvullen. Aan de andere kant neemt de omvang van een bestelling per klant af en neemt het aantal bestellingen juist toe (onder meer door de invloed van internet).”

Shuttlerobots en 150.000 bakken

Het nieuwe dc werkt met shuttlerobots, heeft een capaciteit van 150.000 ‘bakken’ en een handlingscapaciteit van 2000 bakbewegingen per uur en is uit te breiden met nog eens 150.000 bakken.

Cortenraad: “Herbevoorraden en verzamelen van orders gebeurt volautomatisch vanuit dit magazijn zonder dat daar handen aan te pas komen. We werken volgens het ‘goods-to-man’-principe: goederen komen naar de mensen toe in plaats van andersom. Het magazijn is bovendien zo ontworpen dat het flexibel en schaalbaar is in capaciteit.”

Nieuw aanzicht

Het nieuwe magazijn komt vóór het huidige hoogbouwmagazijn van CB. Het naast elkaar plaatsen van de magazijnen heeft efficiency- en procesvoordelen. Op het hoogbouwmagazijn staat een inmiddels iconisch schilderij dat met de nieuwbouw uit het zicht verdwijnt. 

Cortenraad: “Het schilderij is in onze regio een markant herkenningspunt dat verdwijnt. Met de nieuwbouw en het moderne uiterlijk van het nieuwe magazijn onderstrepen we de toekomst, passend bij het CB van nu en morgen.”

Over CB

CB heeft 145 jaar ervaring als integrale logistieke dienstverlener. CB biedt oplossingen in de vorm van logistieke diensten, digitale distributie, e-commerce-logistiek, financiële diensten en informatie- en communicatiediensten. In 2018 realiseerde CB een omzet van negentig miljoen euro met een resultaat van elf miljoen euro.


Inschrijven nieuwsbrief

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven