Ga naar hoofdinhoud

BFG Warehousing opent duurzaam gekoeld distributiecentrum


BFG Warehousing, onderdeel van de Bieze Food Group, opent morgen in Nijkerk een nieuw gekoeld distributiecentrum. Het is met een BREEAM certificaat van vier sterren het op een na grootste en meest duurzame gekoelde distributiecentrum van Nederland. Het nieuwe centrum is centraal gelegen in de FoodValley regio, waar zich steeds meer bedrijven in de agrofoodsector vestigen.

De opening van het nieuwe distributiecentrum markeert ook de start van de samenwerking van BFG met Müller Fresh Food Logistics. Het bedrijf, met een hoofdvestiging in Holten, sluit in Nijkerk aan op het sterk aanwezige cluster van bedrijven in de food en logistiek. Door in het nieuwe distributiecentrum ruimte te bieden aan crossdocking, een efficiënte logistieke werkwijze, kunnen beide partners niet alleen hun klanten goed bedienen, maar wordt ook de uitstoot van CO2 enorm teruggebracht.

Betonnen compartimentering

Duurzaamheid en innovatie zit beide bedrijven in de genen. BFG Warehousing ontwikkelde voor het nieuwe distributiecentrum een compleet nieuw informatiesysteem. Met een eigen glasvezelverbinding verzekert het bedrijf zich van een continue en snelle informatiestroom. Om te voldoen aan de hoge BREEAM eisen is geïnvesteerd in een goede isolatie, onder meer door een betonnen compartimentering van het gebouw. Daarnaast voorzien een kleine duizend zonnepanelen het distributiecentrum van energie en is het naastgelegen perceel, bestemd voor toekomstige uitbreiding, ecologisch ingericht.

Met het nieuwe distributiecentrum spelen BFG en Müller in op ontwikkelingen in de foodmarkt, waarin steeds meer snelheid wordt gevraagd. “Van een efficiënt gekoeld distributienetwerk kunnen ook andere partijen in de regio voordeel hebben”, zegt Frank Bieze, CEO van BFG. “We hebben ruimte om ook de komende jaren verder te groeien.” De ligging in de FoodValley regio helpt daarbij, beaamt ook Jan-Peter Müller, CEO van Müller Fresh Food Logistics: “Dit is een mooie centraal gelegen locatie langs belangrijke verkeersaders. Een perfecte plek waar veel foodbedrijven bij elkaar gevestigd zijn. Dat versterkt elkaar.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven