Baanbreker voor ondernemerschap in de logistiek: Schenker Ventures • Warehouse Totaal Ga naar hoofdinhoud

Baanbreker voor ondernemerschap in de logistiek: Schenker Ventures


Logistiek dienstverlener heeft een nieuwe divisie gelanceerd: Schenker Ventures. Hiermee wil het bedrijf innovatie in de logistiek stimuleren door de samenwerking met ondernemers en starters op te zoeken.

Schenker Ventures zal de bestaande venture-activiteiten en investeringen van DB Schenker bundelen en uitbouwen. De divisie ondersteunt starters met kapitaal, expertise en activa. Daarnaast werkt Schenker Venture samen met MVP Factory om een venture studio te realiseren.

Innovatie krijgt de kans

Jochen Thewes, CEO DB Schenker: “We willen de nummer één drijvende kracht zijn voor nieuwe ideeën binnen de logistiek en zo bouwen aan een digitale en klimaatvriendelijke toekomst. Schenker Ventures maakt innovatie mogelijk door creativiteit, vastberadenheid en ondernemersvrijheid. Als een strategisch initiatief dat losstaat van onze dagelijkse activiteiten, heeft Schenker Venture zijn thuisbasis dicht bij DB Schenker, maar niet in het bedrijf zelf. Een nieuw hoofdstuk in corporate ventures en innovatie begint nu.”

Zelf touwtjes in handen

Patric Hoffmann, Head of Schenker Ventures: “Bij Schenker Ventures hebben we één fundamenteel principe: grote ideeën hebben ondernemersvrijheid nodig. De startende ondernemers moeten zelf de touwtjes in handen houden. Daarom willen wij een omgeving creëren waarin zij eigenaar blijven en de volledige controle behouden over hun start-ups. Als ervaren onderneming met een uitgebreid netwerk ondersteunen wij hen met kapitaal, expertise op het gebied van supplychainmanagement, logistieke infrastructuur en contacten met topklanten van over de hele wereld.”

Van seed tot SerieB+

De nieuwe eenheid bestaat uit twee pijlers. De eerste structureert alle durfkapitaalactiviteiten van DB Schenker en richt zich als langetermijninvesteerder op start-ups van seed tot serie B+ in de logistieke sector. De nadruk ligt op de
ontwikkeling en het ontwerp van nieuwe bedrijfsmodellen die gericht zijn op digitale, technologiegedreven en op duurzaamheid gerichte concepten.

De oprichting van Schenker Ventures volgt op de recente investeringen en samenwerking met stedelijke luchtmobiliteitspionier Volocopter en autonome mobiele robotica-ontwikkelaar Gideon Brothers.

Studio

De venture studio, de tweede pijler van Schenker Ventures, is opgericht in samenwerking met de Berlijnse MVP Factory. Het is de ambitie om een nieuwe manier van risicodragend ondernemen in de logistiek te introduceren. Het biedt
bijzondere ondernemers de kans om de volgende generatie van logistieke bedrijven te lanceren die de basis vormen van de voortdurende en vergaande transformatie van de sector. Elk bedrijf zal gebaseerd zijn op de ideeën van de ondernemers zelf of op ideeën die voortkomen uit verschillende andere realiseerbare concepten die Schenker Ventures en MVP Factory samen organiseren.

Via de venture studio zullen de geselecteerde starters worden voorzien van alle middelen die nodig zijn om succesvolle bedrijven te lanceren, waaronder kapitaal, mentorschap en expertise. Philipp Petrescu, CEO MVP Factory: “Het opbouwen van een bedrijf is geen eenvoudige zaak. Samen met het startersteam gebruiken we onze ervaring in productontwikkeling om ideeën snel te valideren, rendabele producten te ontwikkelen en de eerste betalende klanten te vinden, om zo de kans op succes te vergroten. Samen met DB Schenker bieden we uitzonderlijke ondernemers nu de kans om de volgende generatie logistieke bedrijven met een stevige voorsprong te lanceren.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven