Autonome pickrobot Magazino moet productielogistiek ZF efficiënter maken • Warehouse Totaal Ga naar hoofdinhoud

Autonome pickrobot Magazino moet productielogistiek ZF efficiënter maken


Techbedrijf ZF wil zijn interne logistiek volledig automatiseren. Een belangrijke stap hiervoor is weggelegd voor de Soto robot van Magazino. De twee bedrijven starten een proefproject.

Robotbedrijf Magazino, die we kennen van de Toru robots die onder meer Fiege gebruikt, heeft een belangrijke samenwerkingsovereenkomst gesloten met techbedrijf ZF. ZF gaat de robots testen tijdens een proefproject in zijn productielocatie in Friedrichshafen.

Soto robot in actie

De mobiele robot Soto, waarmee Magazino in 2018 een award won op de Logimat, automatiseert de materiaalaanvoer tussen het magazijn en de assemblagelijn en transporteert volledig autonoom kleine ladingdragers. Het proefproject begint op de locatie in Friedrichshafen in de transmissie-eenheid voor bedrijfsvoertuigen en biedt beide partijen de mogelijkheid om ervaring op te doen met de robot voor live-operatie.

De Soto-robot neemt het transport van gemiddeld 10 kleine ladingdragers met materiaal van het geautomatiseerde magazijn naar de assemblagelijn over. Daar brengt de robot de ladingdragers over naar doorrolstellingen. Tegelijkertijd verzorgt de robot ook het retourtransport van leeggoed.

Slimme camera’s op de robot

Camera’s en sensoren zorgen voor een veilige bediening naast mensen – de camera’s worden ook gebruikt om de juiste ophaal- en bezorgplanken te identificeren via datamatrixcodes. Het is de eerste keer dat de VDA 5050-interface wordt geïmplementeerd op een robotsysteem van Magazino. De robot zal uiteindelijk werken in een zeer drukke werkomgeving. Talloze andere verkeersdeelnemers zoals vorkheftrucks, industriële vrachtwagens, AGV’s en sleeptreinen delen de verkeersroutes met Soto.

Automatisering warehouse

Hermann Becker, hoofd productie bij ZF in Friedrichshafen: “ZF ziet mobiele robots zoals Soto als een elementair element voor het volledig automatiseren van logistieke processen in de productie, het ondersteunen van medewerkers en het verlagen van de kosten. De doelen van het pilotproject zijn: beide partijen doen ervaring op voor later live gebruik, ZF kan zijn eigen eisen bijdragen aan de ontwikkeling, Magazino kan de robot verder optimaliseren en zijn processen robuuster maken.”

ZF en Magazino werken al langer samen. Zo werden onder meer het prototype van de robot en het grijpmechanisme voor verschillende kleine lastdragers getest samen met het techbedrijf. Het proefproject loopt tot eind 2002.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven