Arvato en Rituals breiden e-commerce-activiteiten uit met nieuw geautomatiseerd distributiecentrum • Warehouse Totaal Ga naar hoofdinhoud

Arvato en Rituals breiden e-commerce-activiteiten uit met nieuw geautomatiseerd distributiecentrum


Arvato Supply Chain Solutions en Rituals, die al sinds 2019 met Autostore werken in Nederland, gaan dat nu ook doen in Duitsland. De bedrijven hebben nieuw warehouse in Hannover geopend.

Van hieruit worden de supply chain en e-commerce diensten voor Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland en Polen gedaan. Het nieuwe distributiecentrum, waar Rituals een kwart van de ruimte inneemt, beslaat een oppervlakte van bijna 47.000 vierkante meter en is gelegen naast het bestaande logistieke centrum van Arvato in de wijk Bemerode.

Autostore

Het hart van de automatiseringsoplossing voor Rituals is Autostore. Het acht meter hoge Autostore-systeem herbergt in totaal 32.000 bakken en120 robots. Het systeem is uitgerust met zes werkstations voor het aanvullen van goederen in en 13 poorten om te picken. Alle up- en downstream-processen zijn via transportbanden met het systeem verbonden, inclusief 18 inpaktafels, sorteersysteem, automatische dozenopzet- en sluitmachines. Het Autostore-systeem is ontworpen voor een capaciteit van 20.000 tot 30.000 bestellingen per dag.

Arvato Rituals samenwerking

Mark Hoppenbrouwers director supply chain bij Rituals Cosmetics. “Onze samenwerking begon in 2014 met twee verpakkingen stations in Venray, Nederland, en is voortdurend uitgebreid naarmate ons merk groeide.” Arvato is nu verantwoordelijk voor de online business van Rituals in de Benelux, het VK, de VS, Hong Kong, Spanje en Portugal. Tot nu werd de DA-CH-regio en Polen bediend vanuit het distributiecentrum in Gennep in Nederland. ulia Boers, president of consumer products bij Arvato: “De ordervolumes zijn echter zo snel gegroeid dat het nodig was om te zoeken naar alternatieven of uitbreidingsmogelijkheden, en hebben we besloten om een ​​andere locatie voor Rituals in te richten in Hannover.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven