Amazon geeft gas op robotisering met overname Belgische robotspecialist • Warehouse Totaal Ga naar hoofdinhoud

Amazon geeft gas op robotisering met overname Belgische robotspecialist


Amazon neemt Cloostermans over. De Belgische techneuten moeten Amazon innovatiedrang in robotisering van het warehouse een boost geven.

Amazon, dat transformeert in een logistieke dienstverlener,  is een van de koplopers op het gebied van robotisering van het warehouse. Recent nog lanceerde de techreus twee nieuwe robots en een slim systeem dat handscanners overbodig maakt.

Overname Amazon

Om koploper te blijven neemt het bedrijf nu het Belgische Cloostermans over, een robotspecialist waar Amazon al mee samenwerkte.

Zie ook
Inside Amazon eerste Nederlandse hub: mens en efficiency boven robots

Cloostermans ontwerpt en produceert oplossingen die wordt gebruikt in Amazon warehouses om zware pallets en bakken te verplaatsen en te stapelen of om producten samen te verpakken voor levering aan de klant.

Samenwerking

Amazon begon in 2019 samen te werken. “Door de diepgaande ervaring van Cloostermans op het gebied van engineering, machines en robotica te concentreren, zullen we sneller oplossingen op onze werkplek implementeren die werknemers ondersteunen in hun rol en de veiligheid op het werk verbeteren, en ook helpen bij het verminderen van verpakkingsafval”, aldus Ian Simpson, vice-president van Global Robotics bij Amazon.

Robotics Amazon

Het team van ongeveer 200 medewerkers van Cloostermans zal de groeiende aanwezigheid van Amazon Global Robotics in Europa versterken. Vorig jaar lanceerde Amazon in Italië het European Innovation Lab, dat zich richt op nieuwe ergonomische technologieën.

“We zijn verheugd om lid te worden van de Amazon-familie en de impact die we kunnen hebben op wereldwijde schaal uit te breiden”, zegt Frederik Berckmoes-Joos, CEO van Cloostermans. “Amazon heeft de lat hoger gelegd voor hoe supply chain-technologieën werknemers en klanten ten goede kunnen komen, en we kijken ernaar uit om deel uit te maken van het volgende hoofdstuk van deze innovatie.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven