Amazon zet deuren warehouses wagenwijd open voor verkopers • Warehouse Totaal Ga naar hoofdinhoud

Amazon zet deuren warehouses wagenwijd open voor verkopers


Amazon lanceert een nieuwe warehouse service. De dienst geeft verkopers toegang geeft tot het volledige opslag- en distributienetwerk van Amazon. Hiermee wordt Amazon een logistieke dienstverlener van wereldformaat.

Amazon timmert logistiek al jaren aan de weg. De techreus heeft inmiddels zijn eigen vliegtuigen, schepen en natuurlijk last mile dienst dat flink wordt verduurzaamd. Ook verzorgt het fulfilment voor derden en nu komt daar een nieuwe dienst bij.

Amazon Warehousing & Distribution

Amazon zet de deuren van zijn warehouses wagenwijd open voor alle verkopers. Met de lancering van de nieuwe warehouse service genaamd Amazon Warehousing & Distribution (AWD) wordt de e-commercereus in een klap een logistieke dienstverlener van wereldformaat.

Het programma genaamd Amazon Warehousing & Distribution (AWD), stelt verkopers in staat om inventaris te verzenden naar wat het bedrijf beschrijft als “nieuwe, speciaal gebouwde faciliteiten voor bulkvoorraadopslag en geautomatiseerde distributie.”

Opslag voorraad

Verkopers hebben ook de mogelijkheid om hun upstream-voorraadopslag te integreren in het fulfilmentnetwerk van Amazon. Door dit te doen, kunnen ze de voorraaddistributie in wezen uitbesteden aan Amazon, wat ervoor zorgt dat de juiste producten op de juiste plaatsen en op het juiste moment zijn.

Aanpak kritieke supply chain-uitdagingen

AWD is nu live voor verkopers om voorraad op te slaan en te distribueren binnen het Amazon-fulfilmentnetwerk. Maar het bedrijf zei in een persbericht dat klanten vanaf 2023 voorraden naar “elke locatie” kunnen sturen, inclusief groothandelsklanten en fysieke winkels. “Amazon Warehousing & Distribution pakt kritieke supply chain-uitdagingen aan en helpt verkopers om hun bedrijf te laten groeien en beheren en tegelijkertijd de kosten aanzienlijk te verlagen”, aldus Gopal Pillai, vice-president van Amazon-distributie- en fulfilmentoplossingen.

“Met deze eenvoudige pay-as-you-go-service zijn verkopers gevrijwaard van het tijdrovende, omslachtige proces van het verplaatsen van voorraad van upstream-faciliteiten naar Amazon-fulfilmentcentra.”

Meld je nu aan voor onze gratis nieuwsbrief
en blijf op de hoogte van al het nieuws over interne logistiek

Aanmelden

Amazon deelt weinig details over de nieuwe service. Maar een citaat van een van de verkopers van het platform onthult dat het automatische aanvulling en ‘master case handling’ zal omvatten. Het bevat ook een optie voor verkopers om hun wereldwijde voorraad te consolideren.

De aankondiging van de nieuwe dienst gebeurt terwijl Amazon juist de rem zet op nieuwe warehouses en distributiecentra sluit.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven